• Publicerat 8 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Besvikelse i Malmö i kväll. Det blev ingen seger hemma mot Sarpsborg i Europa League. I stället återigen 1-1 lagen emellan. Gruppen lever dock fortfarande i allra högsta grad, detta då Genk och Besiktas också spelade 1-1. 

Inför i kväll ledde Genk gruppen på sina sex poäng. Delad tvåa var Malmö och Sarpsborg på fyra poäng och överraskande jumbo Besiktas, med tre pinnar.

MFF inför kvällens drabbning med en seger, ett kryss och en förlust nu när halva gruppspelet i Europa League var spelat och nu väntade Sarpsborg på Stadion. Uwe Rösler med två spännande drag. Ut med tidigare givne Oscar Lewicki på mittfältet, ner med Arnor Traustason på mitten – Traustason som de två senaste Europa League-matcherna spelat anfallare.

På topp ihop med Markus Rosenberg spelade nu Marcus Antonsson, som inlett på bänken i de två senaste Europa League-matcherna.

Grym inramning på Stadion denna rätt ljumma novemberkväll! Åtta grader varmt vid avspark 18.55!

Malmö med full fart direkt inför MAFFIGT tryck här på Stadion. Behrang Safari med soloräd direkt och hårt inlägg längs backen, men norsk fot i vägen. Mycket bra start av MFF.

Nielsen åkte på en tunnel av Muhammed och skott från anfallaren i snäv vinkel inne i straffområdet, men utanför Dahlins vänstra stolpe. MFF illa ute i den femte minuten.

Precis som i 1-1-mötet i Norge stort fokus från Sarpsborg vad gäller fasta situationer och långa inkast. Lite rörigt i MFF:s straffområde i inledningen på grund av detta. Här är norrmännen starka! Malmö dock det bättre laget första tio minuterna.

Fint MFF-anfall i den 13:e minuten och Christiansen med tungt skott utanför straffområdet. Avslutet längs backen och vass räddning av Vasyutin i norrmännens mål.

Aj aj aj. Mål i Belgien mellan Genk och Besiktas – och för Malmös del är det dessvärre Besiktas som tagit ledningen, vilket tajtar till gruppen ytterligare. Ricardo Quaresma målskytt efter 16 minuters spel.

Otroligt läckert MFF-spel i den 23:e minuten som så när resulterade i 1-0. Christiansen med dribblingsnummer, Safari med inlägget och Antonsson med nicken, men tätt tätt utanför!

Nytt bra MFF-anfall efter halvtimmen spelad. Rosenberg med skott utanför straffområdet, men en bit utanför.

Fantastisk djupledsboll av Rieks fram till Antonsson som sprang sig fri. Skottet i snäv vinkel rakt på Vasyutin. Detta i 35:e minuten. Rieks Malmös bästa spelare så här långt!

Sören Rieks med ny läcker aktion, denna gång på vänsterkanten. Inlägget perfekt till Vindheim, men nicken över.

0-0 i paus, men MFF det klart bättre laget.

Aj aj aj, nära kalldusch direkt i andra när Muhammed tog sig runt på vänsterkanten och träffade stolpen klockrent efter ett hårt vänsterskott. MFF pustar ut…

Första MFF-bytet i den 61:a minuten. Ut med en blek Andreas Vindheim, in med Eric Larsson.

Mardröm för Malmö FF. 1-0 till Sarpsborg i den 63:e minuten. Inlägg från höger och nick i mål av Patrick Mortensen. En stenhård nick och Dahlin chanslös. Norsk jättejubel så klart, men oj vad tungt för MFF…

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!

Blixtsnabb replikering av MFF! I den 67:e minuten slog han till, Marcus Antonsson. Ett inlägg från höger, skott från Rosenberg som täcktes på back och så dök måltjuven upp och tryckte in 1-1. Antonssons tionde mål i MFF-tröjan sedan ankomsten i somras.

Sarpsborgs första byte i 73:e minuten. Ut med Muhammed, in med Heintz.

Antonsson, kanske Malmös giftigaste spelare i kväll, utbytt i den 79:e minuten. In med Carlos Strandberg.

17 601 åskådare på Stadion i kväll.

Sista MFF-bytet i 85:e minuten – och det ett offensivt sådant. Ut med Behrang Safari, in med Romain Gall.

Just Gall med skott utifrån, men rakt på Vasyutin som inte hade några problem att rädda.

SLUT. 1-1 i Malmö – och samma resultat i Belgien då Genk kvitterade i 88:e minuten. Besvikelse i Malmö så klart över den uteblivna segern, men gruppen fortfarande vidöppen. Genk på sju poäng, MFF och Sarpsborg på fem pinnar och Besiktas jumbo på sina fyra poäng.

Nästa match för MFF hemma mot Genk och därefter avslutar de mot Besiktas i Istanbul.

Malmö FF: Dahlin – Nielsen, Bengtsson, Safari – Vindheim, Christiansen, Bachirou, Traustason, Rieks – Rosenberg, Antonsson

BÄNK: Andersson, Larsson, Lewicki, Strandberg, Gall, Innocent och Brorsson.

Sarpsborg: Vasyutin – Tveita, Horn, Tamm, Thomasson – Halvorsen, Lund-Nielsen, Høberg Vetti, Askar – Muhammed, Mortensen

BÄNK: Falch, Heintz, Jörgensen, Agger, Larsen, Singh och Larsen