Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Klockan 19 sparkar Europa League-rysaren mellan MFF och Sarpsborg igång. FD:s utsände Casper Nordqvist här med blogg samtidigt som timmarna räknas ner. 

Fyra poäng på tre matcher i gruppspelet så här långt. Ja det är Malmös facit och det är fullt godkänt. Förlusten borta mot Genk i premiären var odiskutabel – för belgarna var SÅ mycket bättre!

Att sedan gå och vinna hemma mot självaste Besiktas med namn som Pepe, Domagoj Vida och Ricardo Quaresma… det imponerar onekligen och det är också dessa tre poäng från början av oktober som gör att MFF har en guldsits – detta trots det darriga 1-1-1-resultatet borta i Norge för två veckor sedan.

Jag säger darrig, för det var insatsen onekligen från Malmös sida. Sarpsborg fick matchen precis dit de ville. Det var fysiskt och sönderryckt – något som inte alls passade Uwe Röslers manskap. Hade Andreas Vindheims 1-0-mål i den 79:e minuten blivit matchens enda hade det varit lite av ett rån – för Malmö var inte värda tre pinnar i den matchen.

Sarpsborg lyckades med tre minuter kvar av ordinarie tid brunka in 1-1 och var sedan också nära att få in en segerbalja…

Men nu är det andra bullar i kväll. Eller ja, det borde och SKA vara det. Nu spelar MFF hemma på Stadion inför den ”sinnessjuka stämningen”, som norska TV2-reportern Ida-Marie Vatn uttryckte det för mig i en videointervju i går. 

Malmö är ett annat lag på hemmaplan i Europa, det har de visat fler gånger om. Jag brukar ta upp Olympiakos och Sjachtar Donetsk i Champions League-gruppspelet 2014 respektive 2015 som två exempel, då MFF vann bägge mötena på hemmaplan – och likaså hemma mot Besiktas för en månad sedan.

LÄS: MFF-STJÄRNAN VILL INTE SKYLLA IFRÅN SIG 

I kväll vill jag se ett MFF som bara kör, kör och kör! Det är då Röslers upplaga av Malmö är som bäst. De får inte luras in i Sarpsborgs fälla till en söndertyckt match med mycket fasta situationer och långa inkast – för då kan det sluta lite hur som helt.

Malmö ska visa att det är skillnad på de regerande svenska mästarna och den norska tabellnian – för det är det. Hur många spelare i Sarpsborg hade egentligen tagit en plats i MFF-elvan? Knappt någon, va?

Om vi tittar på startelvan vill jag nu se Marcus Antonsson från start. Han är en notorisk målskytt som fått inleda på bänken mot såväl Besiktas som borta mot Sarpsborg. Nu spelar MFF hemma mot ett lag som de ska slå och då ska Antonsson spela, så enkelt är det. Sju mål och tre assist på 14 matcher i MFF-tröjan sedan ankomsten i somras talar sitt tydliga språk och han var ju oerhört viktig i playoffmötena med Midtjylland då anfallaren nätade i bägge matcherna!

LÄS: TUNGA BESKEDEN KNÄCKER INTE MALMÖS SUCCÉAFFÄR 

I övrigt känns elvan spikad. I och med att Andreas Vindheim var avstängd i söndags mot Blåvitt och att laget spelar allsvensk måstematch i sista omgången på söndag måste ju norrmannen spela i kväll och Eric Larsson mot Elfsborg om tre dagar. Dessutom har Vindheim varit en av Malmös bästa spelare i Europa den här säsongen. Han assisterade till lagets två mål borta mot Midtjylland, mot Besiktas slog norrmannen det inlägg som via turkisk back ställde Loris Karius och i samma match fixade han också den straff som Markus Rosenberg förvaltade till 2-0. Vem som gjorde Malmös balja borta mot Sarpsborg? Vindheim så klart!

Därför vill jag se Uwe Rösler ställa upp sitt manskap på följande sätt i kväll:

Johan Dahlin – Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Andreas Vindheim, Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Sören Rieks – Marcus Antonsson, Markus Rosenberg

Nu kör vi!