Nyligen rapporterades ett toppnamn som Aliou Badji vara på väg bort i januari. Nu hårdnar bilden även kring en annan stjärna – Norrköpings David Moberg Karlsson. Enligt FD:s uppgifter är flera klubbar nu beredda att lägga bud.
– Jag har inga kommentarer mer än att det ännu inte finns några bud på David, säger hans agent Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

FotbollDirekt har tidigare i höst rapporterat om att David Moberg Karlsson nu kommer allt närmare en ny utlandschans. Efter Sunderland, Kilmarnock och Nordsjälland så blir nu en januariflytt allt mer aktuell för ett av årets högst rankade allsvenska namn.

David Moberg som så sent som mot Örebro i den förra omgången gjorde två mål när Norrköping vann med 3- 2 och höll liv i gulddramatiken mot AIK. DMK, som han kallas, med det uppe i tio mål, hans bästa notering någonsin.

Så här sade hans agent tidigare i höst om sin bild inför januari:
”Vi tittar på en försäljning i januari och Norrköping är införstådda med att David vill utomlands igen”.

Nyligen kunde FD berätta om hur Djurgårdens Badji är högaktuell för flera utländska klubbar. Badi med åtta gjorda mål.
I dag kan FD avslöja att det finns flera klubbar från engelska The Championship och Holland som framfört intresse för en spelare som är uppe i tio fullträffar. Klubbar som är beredda att lägga bud på en spelare som, enligt FD:s källor, värderas till cirka 1,5 miljoner euro.
Ett namn som såldes för 22 000 000 när han 2013 gick från Blåvitt till Sunderland

När Norrköping slog Örebro senast så fanns, enligt våra uppgifter, flera utländska scouter på plats, enbart med uppdrag att titta på Norrköpingsstjärnan.

Moberg Karlsson har ett kontrakt över 2019.