• Publicerat 7 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Härom veckan kunde vi läsa om att Abdo Saidi lockat till sig intresse från diverse  klubbar i allsvenskan. Nu är det ytterligare en Norrbyspelare som drar till sig uppmärksamhet. IFK Göteborg uppges intresserat av Abbas Mohamad. 
– Det är väldigt smickrande, så klart. Det är ju en storklubb. Jag siktar högt, jag har inte planerat att spela i superettan hela mitt liv, så självklart är det roligt att höra, säger Abbas Mohamad till GT.

Abbas Mohamad fick för ett år sen fick bevittna en riktigt tuff sida av fotbollen. Mittbackstalangen Mohamad hade varit en av Norrbys bästa spelare i turneringen Mariedal cup när han olyckligt bröt benet i den sista gruppspelsmatchen mot Brämhult i november i fjol.

Första tanken var inte att benet var av, men man kunde sedermera konstatera att både skenbenet och vadbenet var av.

– Jag kom inte ikapp så jag sträckte fram foten och det var exakt när han skulle skjuta. Han såg inte mig men det blev ju så att han sparkade ner mig. Jag visste inte att det (benet) var av förrän jag såg att det var helt snett. Då fick jag panik, har Abbas Mohamad tidigare berättat för Borås Tidning.

Kontraktet var utgående och Mohamad var lite osäker på om Norrby ville ha kvar honom efter den skada som skulle hålla honom borta i upp till ett år. Men klubben såg potential i honom och förlängde kontraktet till och med 2020.

Det har varit en tuff kamp tillbaka till fotbollsplanen och det var först i maj som Mohamad kunde spela igen. Sammanlagt har det blivit åtta matcher i superettan i år.

Mohamad ses som en av Norrbys största talanger och nu kommer belöningen för allt det slit som lagts ner för att komma tillbaka.

Enligt GT är IFK Göteborg en av klubbarna som följer honom i superettan.

– Ja, jag fick höra det efter matchen mot Falkenberg, men jag har inte hört så mycket mer än så, säger Abbas Mohamad till GT om uppgifterna.

Mohamad uttalar sig vidare:

– Det är väldigt smickrande, så klart. Det är ju en storklubb. Jag siktar högt, jag har inte planerat att spela i superettan hela mitt liv, så självklart är det roligt att höra.

Abbas Mohamad ser nu framemot sista matchen där man kan säkra kontraktet inför nästa säsong. Norrby möter Jönköpings Södra på bortaplan i slutomgången.

– Det kommer att bli tufft. Jönköping är inte dåliga, men vi kommer göra vårt bästa för att säkra kontraktet. Vi gjorde en stark insats mot Falkenberg senast, fick med oss en poäng och nu ska vi försöka vinna den här matchen, säger Abbas Mohamad.

PEDER VENSETH