MALMÖ. Uwe Rösler anklagade Sarpsborgsspelarna för att filma i 1-1-matchen senast. Sarpborgs Amin Askar gillade inte det han hörde från tysken och slår tillbaka.
– Jag minns honom från Eliteserien. Han gnäller och klagar på allt möjligt, säger han till norska TV2.

Skandinavisk fotboll är inget som är nytt för Uwe Rösler.

MFF-tränaren har tidigare verkat inom norsk fotboll där han tränat Lilleström, Viking och Molde. En känd profil i vårt grannland som gjort sig känd för att säga vad han tycker.

Efter Malmö FF:s poängtapp borta mot Sarpsborg menade han att hemmaspelarna filmat till sig fördelar under matchens gång.

– Det var många dueller i dag. Även filmningar, det nämnde du inte, sa Rösler till norska TV2 efter matchen för två veckor sedan.

Inför mötet på Stadion slår Sarpsborgs Amin Askar tillbaka och menar att tysken inte har någon substans i det han säger utan är en gnällspik.

– Jag minns honom från Eliteserien. Han gnäller och klagar på allt möjligt, säger han till norska TV2.

– Vi är inte ett lag som filmar. Vi är kanske aggressiva och gör allt i duellerna, men vi faller inte. Vi får se vilka som faller mest i morgon.

Lagkamraten Ole Jørgen Halvorsen tycker att MFF:s spelare och ledare lägger mycket fokus på fel saker. Han kallar dem ”småaktiga”.

– Det var mycket klaga och gnäll. Jag förstår inte varför eftersom de spelar mycket på konstgräs i Sverige också. Det är bara småaktigt. Men nu får de väl visa hur bra de är hemma då.