MALMÖ. Det var besvikna miner efter slutsignalen mot Sarpsborg senast (1-1). Malmö FF hade svårt att kontrollera matchen som norrmännen fick dit de ville. Hemma på Stadion vill Uwe Rösler att MFF dominerar matchen och undviker långa avbrott för inkast, frisparkar och hörnor. 
– Sen jag kom hit till Sverige har jag inte sett något lag spela så, säger han på onsdagens presskonferens.

Den norska liganian blev oväntat svårhanterad för Malmö FF för två veckor sedan.

De fysiska duellerna och fasta situationerna avlöste varandra och MFF hade väldigt svårt att få till sin matchrytm på det glatta konstgräset i Sarpsborg. Mängder av avbrott och dueller i straffområdet var inte direkt ett spel som skåningarna hade hoppats på.

När Andreas Vindheim gjorde 1-0 i den 79:e minuten var det inte direkt rättvist med tanke på lägena som Sarpsborg skapat. MFF såg ut att gå mot tre poäng men tre minuter från slutet kom så kvitteringen. En tilltrasslad situation efter en fast situation.

Men MFF har lärt sig läxan, menar Uwe Rösler som tror att hemmaplan och ett underlag man är vana vid, alltså inte konstgräs, kommer gynna MFF.

– Jag tycker att Sarpsborg spelade matchen mot oss… ja, sen jag kom ht till Sverige har jag inte sett något lag spela så. Det är ingen hemlighet att säga att vi behövde lång tid på oss att anpassa oss till det spelet. Vid ett tillfälle tog ett inkast 45 sekunder. Det var inget flow alls i matchen, säger han på onsdagens presskonferens och fortsätter:

– Som du sa (FD:s utsände), så var det mycket inkast, frispark och hörnor. Men vi måste kunna hantera det. Så enkelt är det. Matchen slutade positivt för Sarpsborgs del eftersom de gör mål på slutet, får en poäng och alla är glada. För oss var det tvärt om med två förlorade poäng.

Med tanke på övriga resultat i gruppen så ser Rösler ändå poängen som en framgång. Med halva gruppspelet avklarat så ligger MFF tvåa i gruppen bakom Genk. En seger på torsdag skulle göra att MFF befäster andraplatsen eller till och med går om belgarna om Besiktas skulle vinna mötet.

– När jag ser tillbaka på det så var poängen bättre för oss än för Sarpsborg. Nu har vi det på vår egen arena och i våra egna händer. Vi måste vinna matchen. Det är alldeles nödvändigt för oss.

Blir det lättare att dominera matchen för er här hemma?

– Sarpsborg har ett väldigt bra go. Men att spela på ett underlag som de inte är vana vid kommer förhoppningsvis få dem att behöva tid att komma in i matchen. Vi har ett väldigt bra hemmafacit sen jag kom hit och jag ser ingen anledning till att vi inte ska kunna kontrollera matchen och skapa mer. För det tror jag behövs för att vinna.

– Vi har instruerat spelarna och har en matchplan för imorgon som jag tror kommer att fungera säger Rösler.

Malmö FF meddelar att 18 000 biljetter är sålda inför morgondagen. Klubben räknar med cirka 20 000 på läktarna.