MALMÖ. Sarpsborgs tränare Geir Bakke var på strålande humör och bjöd på flertalet gliringar mot Malmö FF inför morgondagens viktiga Europa League-match. Han kallade MFF för Nordens Barcelona och varande för ännu längre inkast nu när norrmännen hittat formen. 
– Jag hade inte sovit så gott inatt om jag var Malmöspelare, säger han på onsdagens presskonferens. 

Frågorna inför MFF-returen mot Sarpsborg har handlat mycket om norrmännens direkta och fysiska spelstil. I 1-1-matchen senast så bjöds publiken på en serie långa inkast, långa frispark och hörnor. Mycket spelavbrott och hårda dueller.

Något annat kan MFF inte förvänta sig imorgon, säger Sarpsborgs tränare Geir Bakke.

– Vi kan inte spela på något annat sätt än som vi gjorde hemma. De kan inte förvänta sig något annat av oss, säger han på onsdagens presskonferens på Stadion i Malmö.

Det har varit stort fokus på konstgräset i Sarpsborg som sägs vara så förfärligt dåligt. Är ni rädda för att möta Sveriges fjärde bästa lag på gräs?

– Nej, det är vi inte men vi har väldigt stor respekt för dem. De spelar en fin fotboll och kommer med mycket spelare framåt i banan. Vi har också blivit varse om att vi kommer få det tufft när vi kommer hit så det glädjer oss att få ska få se Nordens Barcelona, som nästan aldrig har bollen i luften utan mer eller mindre kommer spela ut oss, säger han ironiskt.

Sarpsborg har kommit ur en negativ trend med hela sju raka förluster. På sina sex senaste matcher har man bara förlorat en. Bakke bjöd den samlade presskåren på ett gott skratt.

– Vi är kanske i den bästa form vi någonsin har varit i…

Han passar på att varna MFF för vad som komma skall.

– Vi kommer löpa mycket. Vi kommer att löpa fort och vi kommer kasta ännu längre inkast. Så jag hade inte sovit så gott i natt om jag var Malmöspelare. Vi är på uppåtgående och har egentligen gått vidare i Europa League utan att vara i form.