Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Han har visat sig vara en poängmaskin för MFF sedan ankomsten i somras, men inte fått chansen från start i de två senaste Europa League-matcherna. Marcus Antonsson hoppas nu finnas med i elvan mot Sarpsborg under torsdagen.
– Klart att man alltid är besviken när man inte startar. Är det så att jag får starta i morgon är jag verkligen redo för det, säger anfallaren till FotbollDirekt.se. 

Efter två år i England återvände Marcus Antonsson till allsvenskan i somras – men inte till tidigare klubben Kalmar. Nej i stället blev det Malmö FF för forne Leeds- och Blackburnproffset.

Succén har inte låtit vänta på sig. Sju mål och tre assist på 14 allsvenska matcher är Antonssons facit i MFF-tröjan så här långt. Dessutom målade han i bägge playoffmötena med Midtjylland i slutet av augusti som tog Malmö till Europa League-gruppspelet.

Men väl i huvudturneringen har Antonsson haft det tungt. Efter att ha startat borta mot Genk där MFF var chanslösa (förlust 0-2) har 27-åringen fått inleda på bänken mot såväl Besiktas som Sarpsborg – där det blivit totalt fyra poäng för skåningarna.

Under torsdagskvällen tar MFF emot norrmännen på Stadion och Antonsson, som hoppade in mot Blåvitt i söndags, vill få chansen från start mot Sarpsborg.

– Klart man alltid vill starta matcherna. Samtidigt har vi roterat då vi har en bred trupp och jag har ändå fått komma in i matcherna (mot Besiktas och Sarpsborg). Det blir en lite annan ingång i matchen givetvis, men det är som det är. Får jag starta i morgon är jag verkligen redo för det, berättar Antonsson för FotbollDirekt.se.

Du gjorde mål i bägge playoffmötena med Midtjylland. Det måste ändå varit en viss besvikelse att nu inte starta i gruppspelet? Det är ju häftiga matcher! 

– Ja, klart att man alltid är besviken när man inte startar, givetvis! Men det är bara att köra på, det kommer finnas stunder när man sitter på bänken och då gäller det att hantera det och visa de minuter som man får att man ska starta nästa match.

Efter tre gruppspelsmatcher i Europa League toppar belgiska Genk gruppen med sex poäng, två fler än MFF och Sarpsborg. Jumbo är överraskande turkiska stjärnlaget Besiktas som står på tre pinnar. En seger mot Sarpsborg vore extremt värdefull för MFF, men likväl krävs en viktoria tre dagar senare då skåningarna tar emot Elfsborg i allsvenskans sista omgång.

Tappar Hammarby poäng borta mot Östersund samtidigt som MFF vinner mot boråsarna – ja då är tredjeplatsen som genererar kval till Europa League nästa år Malmös. Hur Antonsson ser på att två så pass viktiga matcher kommer så tätt inpå varandra?

– Vi har fullt fokus på matchen i morgon, verkligen. När domaren sedan blåser för 90 minuter, ja då kan vi fokusera på söndagens match, men nu är det Sarpsborg som gäller!