• Publicerat 7 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

På söndag avgörs det om AIK håller för favorittrycket eller om IFK Norrköping gör en sensationell upphämtning och snuvar guldfavoriten på Lennart Johanssons pokal. Men redan nu berättar AIK att en guldfest är inplanerad ”i händelse av ett SM-guld”. 

AIK tvingas att ladda om batterierna efter att 0-0 mot GIF Sundsvall inför 50 128 personer inte räckt till att säkra guldet.

Detta då IFK Norrköping och Daniel Sjölund forcerat in ett segermål i den sista minuten hemma mot Örebro.

Förutsättningarna är trots allt gynnsamma för AIK. Det räcker med en poäng borta mot Kalmar FF, som inte har något att spela om, för att säkra det första SM-guldet sedan 2009.

Men skulle AIK förlora samtidigt som IFK Norrköping slår Häcken på bortaplan blir det ett sällan skådat antiklimax för Solnalaget.

Oron i AIK-leden går dock att ta på eftersom det står klart att både Kristoffer Olsson och Enoch Kofi Adu – två av lagets klart bästa spelare i år – är avstängda mot Kalmar. Dessutom finns stora frågetecken för Oscar Linnérs, Sebastian Larssons och Panos Dimitriadis medverkan på grund av skador.

Guldfågeln arena är utsåld och om AIK håller för trycket kommer det bli en lång natt i Stockholm för supportrarna. På onsdagen gick klubben ut med planeringen vid ett eventuellt SM-guld – och redan på fredagen släpps biljetter till en eventuell guldfest.

”Vid händelse av ett SM-guld kommer en fest att hållas på Quality Hotel Friends i anslutning till Friends Arena samma kväll. Biljetter till festen släpps fredagen den 9 november och beställs på www.aikbiljett.se. Där finner ni också mer information och hålltider för festen. Biljetten är endast giltig om AIK Fotboll vinner guld och allt eventuellt överskott vid inställd fest tillfaller AIK Fotbolls ungdomsverksamhet.”