Foto: Bildbyrån

Tobias Hysén, avtackades på Gamla Ullevi i söndags. Men Blåvitts ikon lägger inte av helt med fotboll – nu står det klart att han kommer satsa vidare i division 6-klubben Kungsbacka City:
– Jag har alltid velat sluta cirkeln med att spela med kompisarna, säger han till Kungsbacka-Posten.

Tobias Hysén tackades av på Gamla Ullevi i söndags – i en fin avskedsceremoni med Blåvittfansen så sade Hysén tack och hej efter sammanlagt tio år, SM-guld och cupguld.

Men fotbollsskorna ställs inte på hyllan helt. Nu framkommer att Hysén kommer fortsätta spela, om än på klart lägre nivå. Division 6-klubben Galgbacken från Kungsbacka kan ropa ”Tobbe é klar”.

Galgbacken har hotats av nedläggning men får nu en rejäl nytändning då Hysén tar över den tillsammans med tidigare Blåvitt-lagkamraterna Fredrik Risp och Stefan Selakovic. Klubben kommer nu byta namn till Kungsbacka City och den har också fått stöttning från betydande personer i näringslivet, skriver Kungsbacka-Posten.

– När jag slutat spela på elitnivå har jag alltid velat spela med mina kompisar. Jag gjorde ju det fram till jag var 15. Redan i junioråldern blev det sedan en satsning mot att spela i juniorallsvenskan och sedan A-laget. Jag har velat sluta cirkeln med att spela med kompisarna, säger Tobias Hysén till tidningen.

– Tanken är att vi ska göra en seriös satsning mot eliten.

Längre fram i tiden kan flera namn med Blåvittkoppling komma att spela för klubben, såsom Mikael Boman och Mattias Bjärsmyr.

– Sen har vi åtta-tio personer som är med i bakgrunden som jobbar med detta. De personerna har mer på meritlistan än vad många klubbar i superettan har. Det finns en otrolig kompetens i den gruppen, säger Hysén.

– Vi sa direkt att ska vi göra detta, så ska vi göra det ordentligt. Samtidigt är det division sex. Det är inte så att man ska missa bröllop och 40-årsfester för att spela fotboll.