Foto: Casper Nordqvist

Djurgården närmar sig en Aliou Badji-transfer i kommande januarifönster. Tino Kadewere såldes i somras för 20 000 000. Då hade han gjort åtta mål – Badji har nu efter gårdagskvällen gjort lika många och intresset för Dif-stjärnan starkt.
– Det finns ett självklart intresse för honom och jag förstår det, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Under sensommaren stod klart att Djurgården hastigt bestämde sig för att släppa Tino Kadewere.
Ett bud från franska Le Havre blev för svårt att säga nej till.
Stora pengar och nu kan något liknande vara på gång igen.
Redan nu står det klart att det finns klubbar som går att ta på inför nästa transferöppning i januari och Dif-krav, enligt vad FD erfar, kring 25 000 000-30 000 000.

Aliou Badji gjorde ju två mål mot IFK Göteborg i förra omgången och är nu efter ännu ett mot Dalkurd uppe i Kadeweres nivå när Zimbabwe-stjärnan såldes.

Ja, Djurgården sportchef Bosse Andersson ser onekligen ut att ha ännu en afrikansk storaffär på gång. Minns hur namn som Amartey, Colley, Mushekwi, Olunga och Kadewere genom åren – spelare för cirka 90 000 000.

LÄS: BÖRJAR BLI ETT KLIPP FÖR DJURGÅRDEN

I går tog bilden kring anfallaren i från Senegal ny fart när han för sajten Fotboll Stockholm uttryckte sig så här:
”Ja, jag tror han (Bosse Andersson) kommer låta mig lämna. Jag är ung och gör det bra ifrån mig. Kan kan få ett bra erbjudande för mig som kommer kunna hjälpa klubben”.

Dagen efter Dalkurdsegern – och mål på nytt från Badji – så säger så Bosse Andersson sitt om situationen med anfallaren:
– Absolut. Det finns ett självklart intresse för honom och jag förstår det. Det fanns ett direkt intresse i somras och, ja, det gör det fortfarande, berättar sportchefen för FD.

– Vi får se vad den närmaste framtiden har att erbjuda men det är klart att det finns flera klubbar som visar ett stort intresse för honom. Så är det. Hans följs av flera klubbar men så kan man säga att det varit ända sedan vi tog honom från Afrika. Det här är ju en spelare som har spelat i alla landslag och har man gjort det i ett fotbollsland som Senegal, ja, det är ju inte vad som helst. Det var många som ville ha honom redan då när han valde att gå till Djurgården.