Storebrodern Oscar Linnér har stått för en hyllad säsong mellan AIK-stolparna. Nu kan lillebror Albin vara på väg till en allsvensk konkurrent. FD kan avslöja att GIF Sundsvall bjudit in 19-åringen till provspel. 
– Vi har fått en förfrågan från Sundsvall och vi har gett vår tillåtelse, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till FotbollDirekt.se. 

Två år yngre än brorsan Oscar har Albin Linnér, 19, i år gjort sin sista säsong som junior i AIK.

Mestadels har han dock figurerat i samarbetsklubben Vasalund som vann division 2 den gångna säsongen. Albin Linnér har även fått chansen att vara med i AIK:s allsvenska trupp vid sex tillfällen under säsongen, dock utan att göra något inhopp.

Med ett utgående ungdomskontrakt med AIK är han efter säsongen fri att skriva på för en ny klubb. Något nytt avtal med den allsvenska serieledaren har han inte erbjudits och nu kommer en allsvensk konkurrent in i bilden.

För FD bekräftar GIF Sundsvalls huvudtränare Joel Cedergren att klubben kommer att testa Linnér som wingback.

– Han kommer vara med oss i tre dagar och det är som wingback vi ska testa honom. Det ska bli kul att se honom och vi är glada att han kommer hit, säger Cedergren till FotbollDirekt.se.

Under tisdagen kunde FD även avslöja att Sundsvall testar Ljungskiles målkung Robin Strömberg.

– Vi har fått honom rekommenderad till oss, frågat runt och tittat lite på honom. Låt oss se hur stort intresset är efter att han varit här, säger Cedergren.

Ni är alltså ute efter en anfallare till 2019?

– Ja, det beror lite på vad som händer. Vad som händer med Linus (Hallenius) till exempel. Men det är klart att vi är i full gång med att titta på hur truppen ska se ut nästa år.