Foto: Bildbyrån

Jack Lahne är nyss fyllda 17 år men är redan Brommapojkarnas näst främste målskytt den här säsongen, ett facit han inte alls var beredd på. I kväll blytungt möte borta mot Elfsborg i kampen om att undvika nedflyttning.
– Mitt mål var att göra ett mål i år, men att jag skulle göra tre… Nej det trodde jag aldrig, utbrister anfallaren till FotbollDirekt.se.

Det blev fem inhopp i fjolårets superetta för Jack Lahne i moderklubben Brommapojkarna. I bortamötet med Åtvidaberg förra sommaren slog han dessutom till med ett mål, ett mål han gjorde som 15-åring – Brommapojkarnas yngsta målskytt genom tiderna.

I år har den vindsnabbe anfallaren fått lite av ett genombrott i allsvenskan. Trots att fyllde 17 år för en och en halv vecka sedan är han redan Brommapojkarnas näst främsta målskytt den här säsongen med sina tre fullträffar, något som förvånar honom själv.

– Mitt mål var att göra ett mål i år, men att jag skulle göra tre… Nej det trodde jag aldrig! Det har varit väldigt viktigt för mig för att kunna boosta upp mig själv. Jag har känt mig allt mer bekväm och laget tror mer och mer på mig. Jag vill bara fortsätta att bli bättre och bättre, växa och växa, konstaterar Lahne för FotbollDirekt.se.

I onsdags blev det förlust hemma mot tabelltvåan Norrköping med 1-0 på Grimsta, detta trots att nästjumbon BP hade flera superchanser att näta.

– Vi borde verkligen gjort mål. Vi hade fem, sex riktigt bra lägen. De hade två lägen och gjorde mål på ett av dem. Vi gjorde det vi skulle göra… förutom att göra mål, säger Lahne.

Andreas Johansson hade jobbigt med din speed i onsdags. Hur snabb är du på hundra meter?

– Jag vet faktiskt inte. Jag får göra något test i vinter! Men Andreas Johansson är en väldigt smart mittback, en av de bästa på sin position i allsvenskan.

Hur många klubbar är det som rycker i dig?

– Ingen aning, men det kan inte vara så många. Jag har inte så bra koll helt ärligt… Just nu funderar jag bara på Elfsborgsmatchen.

Med två omgångar kvar av årets allsvenska ligger Brommapojkarna näst sist med en poäng upp till kvalplats. Medan BP gästar Elfsborg i kväll tar kvalplatsplacerade Dalkurd emot Djurgården. Dalkurd möter sedan Sundsvall på bortaplan till helgen samtidigt som BP tar emot jumbon Trelleborg. Om Lahne kan tänka sig att stanna i Brommapojkarna om laget spelar i superettan nästa säsong?

– Ja! BP är min moderklubb, jag har spelat där sedan jag var sex år gammal. Vi förtjänar att vara i allsvenskan. Vi har haft väldig motvind i år. Vi har förlorat på dåliga sätt och vi fick en väldigt tuff start med lag som Norrköping, Hammarby och Malmö direkt. Vi spelar som ett allsvenskt lag, men vi sätter inte chanserna…

På tal om Hammarby känns det som att både Bajen, Djurgården och AIK borde vara intresserade av dig i vinter?

– Jag har bara läst en artikel om det, men jag tänker inte på det. Jag vill bara hjälpa BP i nästa match vilket är Elfsborg på bortaplan.