Publikrekord och inte ett enda avslut emot sig. Ändå lyckades AIK inte få hål på GIF Sundsvall och säkra det allsvenska guldet. Efter matchen var AIK-spelarna nedstämda i omklädningsrummet – men manades på att fortsätta stå enade i guldstriden.  
”Styrkan så här långt har varit att vi är så enade och starka tillsammans”, säger han i ett klipp från Sportlibs Follow us AIK. 

0-0 inför rekordmånga 50 128 åskådare. Den högsta publiksiffran i allsvenskan sedan 1959.

Skumpan får stå på kylning en vecka till när allt ska avgöras i den sista omgången. AIK möter Kalmar på bortaplan, där det räcker med oavgjort, medan IFK Norrköping måste vinna borta mot Häcken. Således fortsatt guld i egna händer för AIK.

Men det var av naturliga skäl nedstämt i AIK-omklädningsrummet på Friends arena efter matchen. Allt var upplagt för att fira guldet inför hemmafansen men bollen ville inte in bakom en storspelande William Eskelinen.

AIK:s videotjänst Sportlibs Follow us AIK hängde med in i omklädningsrummet där besvikelsen gick att ta på efter matchen. Tränaren Rikard Norling uppmanade spelarna att inte beskylla varandra utan fortsatt stå enade inför avslutningen.

”Nu är det så här grabbar. Jag förstår fullt ut… vi ville få ut så mycket av det här och vi är väldigt känslosamma just nu. Det är okej. Det är okej, men det är också väldigt viktigt att komma ihåg att när du är väldigt emotionell minnas att styrkan så här långt varit att vi är så enade och starka tillsammans”, säger han och fortsätter sitt tal till spelarna:

”Jag har sagt det förut. Om det här, när du pekar på någon och känner att du gjort allt som krävs, då finns det alltid någon som pekar tillbaka. Gör inte det. Ni jobbade så bra tillsammans, ibland vill bollen bara inte gå in. Ni forcerade och försökte, men den gick inte in.”

Lagkaptenen Henok Goitom:

– Den här insatsen går inte att snacka bort. En normal dag så gör vi två-tre mål framåt. Det gick inte att göra mer än så här.

Han poängterar att AIK fortfarande har ett gyllene läge att säkra sitt första guld sedan 2009.

– Men vi fick med oss en poäng, det får man inte glömma, och leder allsvenskan med två poäng. Känslan blir lite som att vi har förlorat en final eftersom man ville ge så mycket till allt folk som kommit hit. Men man får inte glömma att många, om inte de flesta, skulle vilja vara i vår situation så som tabelläget ser ut, säger Goitom till Sportlibs Follow us AIK.