• Publicerat 5 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Dalkurd-Djurgården såg ut att sluta 1-1, men i 90:e minuten prickade gästernas inhoppare Jonathan Ring in segermålet för Djurgården och med tanke på att Brommapojkarna besegrade Elfsborg på bortaplan ligger Dalkurd nu på nedflyttningsplats med två poäng upp till BP.  

Andreas Isaksson med känning, Erik Johansson avstängd och Fredrik Ulvestad skadad. Tre tunga namn som var borta för Djurgården i kväll borta mot Dalkurd, ett Dalkurd som inför i kväll låg på kvalplats med en poäng ner till nästjumbon Brommapojkarna.

Djurgården med skön seger senast hemma mot IFK Göteborg. Dessförinnan hade de tre raka kryss. Dalkurd studsade tillbaka efter 0-5-förlusten hemma mot Häcken genom att spela 0-0 i Borås mot Elfsborg i tisdags.

Aliou Badji, som gjorde båda målen för Djurgården mot Blåvitt, kamperade ihop med Nicklas Bärkroth på topp.

Avspark 19.00.

Lite folk på plats på Gavlevallen och en rätt trevande inledning, men efter kvarten spelad var det nära 1-0 Djurgården då Haris Radetinac tråcklade sig igenom, men Sixten Mohlin med vasst målvaktsingripande.

Radetinac med tungt skott i 27:e minuten, men fin räddning av Mohlin.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! 1-0 Djurgården i den 28:e minuten. Omar Eddahri fram till Aliou Badji som fintade sig förbi sin Dalkurdförsvarare och dundrade sedan in bollen i bortre. Ett klassmål av senegalesen som nu är uppe på åtta baljor den här säsongen.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Kalldusch för Djurgården precis före halvtidsvilan då Dalkurd kvitterade på hörna. Awad högst i luftrummet och nicken stenhårt i första hörnet. Inte rättvist då Djurgården varit det klart bättre laget, men oj vad viktigt för Dalkurd!

I den 61:a minuten gjordes matchens första byte – och det var Djurgården som gjorde det. Ut med Omar Eddahri, in med Jesper Karlström.

Väldigt händelsefattiga första 25 minuter av den andra halvleken, men i den 70:e minuten nära 2-1 Djurgården när Kevin Walker fick på en härlig träff från distans, men bollen tätt utanför.

Dalkurds första byte efter Walkers skott. Ut med Robin Tranberg, in med Kebba Ceesay.

768 åskådare på plats på Gavlevallen i dag.

Dalkurds 1-1-nickare Ahmed Awad ut i 74:e minuten. In med Andrew Stadler.

Jonathan Ring in för Djurgården i 78:e minuten. Ut med Haris Radetinac.

Dalkurd med ett rejält offensivt sista byte med tio minuter kvar. Ut med mittbacken Thorbjörnsson, in med anfallaren Eero Markkanen.

Djurgårdens sista byte i 86:e minuten. Ut med Nicklas Bärkroth, in med Edward Chilufya.

MÅÅÅÅÅÅÅL! 2-1 Djurgården i den 90:e minuten. Inhopparen Jonathan Ring rättvänd och dribblade sig förbi sin försvarare. Ring kunde passa, men valde att skjuta – vilket han gjorde rätt i. Skottet in i bortre.

SLUT! Djurgården vinner med 2-1, andra raka trepoängaren för Stockholmslaget. Brommapojkarna vann borta mot Elfsborg och har nu tagit över Dalkurds kvalplats.

Dalkurd på nedflyttningsplats med två poäng upp till BP. Seger borta mot Sundsvall nu ett måste för nykomlingen för att inte åka ner i superettan.

Dalkurd: Mohlin – Strand, Thorbjörnsson, De John, Moenza – Ståhl, Löfkvist, Tranberg, Lawan – Ayaz, Ahmed

Djurgården: Vaiho – Une Larsson, Danielson, Olsson, Augustinsson – Radetinac, Walker, Mrabti, Eddahri – Bärkroth, Badji