• Publicerat 5 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Brommapojkarna upp på kvalplats under måndagskvällen, detta efter 2-1 borta mot Elfsborg. Seger mot ett avsågat Trelleborg i sista omgången räcker för BP, då är det Dalkurd som åker ur allsvenskan. 

Inför måndagens drabbning på Borås Arena låg Brommapojkarna på nedflyttningsplats, men då Dalkurd föll hemma mot Djurgården med 2-1 samtidigt som BP överraskande besegrade Elfsborg på bortaplan med samma siffror är det nu Stockholmslaget som sitter i förarsätet vad gäller kvalplatsen.

Elfsborg tog ledningen i den första halvleken genom Chinedu Obasi, men i andra halvlek kvitterade Philip Hellquist till 1-1. Hellquist, som kom i somras, lagets bästa målskytt i år med fem fullträffar.

Med kvarten kvar kom segermålet för BP då islänningen Kritsjan Floki Finnbogason nickade in 2-1. Nu möter Brommapojkarna ett avsågat Trelleborg på Grimsta i sista omgången. Tre poäng där och kvalplatsen är Stockholmsklubbens. Vinner däremot Dalkurd uppe i Sundsvall är BP piskat att vinna, detta på grund av deras klart sämre målskillnad. BP två poäng före Dalkurd inför den rafflande sista omgången i allsvenskan.