• Publicerat 5 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS
Norrköping tog Kasper Larsen från Groningen tidigare i höst. Men dansken har det tufft och får låga betyg. Så sent som i går underkänd av SVENSKA FANS. Annars dock höga betyg för 3-2-segern för Peking, inte minst Daniel Sjölund som nu kan ta sitt andra SM-guld med IFK, precis som i Djurgården en gång i tiden.

Norrköping förmådde alltså att sätta press på AIK som inte lyckades ta Giffarna hemma på Friends.
Och vilken dramatik när östgötarna till sist fick ner ÖSK på knä.
Daniel Sjölund som nu slutar en stor karriär som började på Åland och sedan fortsatte i BP (1999) Liverpool och i Djurgården.
Sedan 2015 har han nu varit i Norrköping och har nu chansen på sitt andra SM-guld. Vilken längd och vilka framgångsrika år. Vi ska komma i håg att han innan IFK tog två SM-medaljer av finaste valör med Dif redan 2003 och 2005.

Tack vare sig själv kan det nu alltså hända igen. I går satte han 3-2 på övertid när AIK samtidigt spelade 0-0.

Och betygen från SVENSKA FANS är bra.
Daniel Sjölund får en absolut toppsiffra. Men det finns namn som har det tuffare. En dansk som inte riktigt får till det.

Här SVENSKA FANS redaktion och dess betyg efter gårdagens så viktiga seger inför drygt 9 000 åskådare på Östegötaporten.
Peking gjorde trots dramatiken en ganska bra match, vilket syns på betygen. Men bäst av alla: matchhjälten tillika guldhjälten Daniel Sjölund.

Här ett urval av spelarbetyg från SF – resten finns här!

Isak Pettersson 4
”Chanslös på målen. Jättebra i övrigt. Räddade flera frilägen från nära håll och är en stor faktor till att IFK lyckades vinna till slut. Visar kyla och skicklighet med fötterna”.

Kasper Larsen 1
”Slår inte en passning längre än 10 meter och håller i bollen tills medspelarna somnat innan han spelar den vidare. Lyckades inte heller göra någon åtgärd vid målen. Missade en nick/stod för långt fram vid 2-2 och blev bortspelad vid första. Inte heller i nickduellerna är han så dominant som han borde med sin fysik. Jag tror absolut att Kasper har en framtid i IFK om han kommer in i det höga bolltempot, men just nu håller han inte”.

Alexander Fransson 4
”Det måste vara riktigt enkelt att spela med Alexander Fransson. Om man gjort någon lång löpning med bollen och inte orkar något mer är det bara att lämna över bollen till Alle så löser han resten. Han finns där hela tiden. Samlar upp bollar, gör bra saker när han har den och vinner närkamper. Mycket bra match av Alle igen”.

Betygen på SVENSKA FANS – ALLA Norrköpings namn efter gårdagens möte med ÖSK