STOCKHOLM. Björn Paulsen avgjorde för Hammarby mot Häcken i Kennedy Bakircioglus avsked – efter matchen så drar Paulsen av en ordentlig hyllning till Hammarbys ikon:
– Det var för Kennedy i dag. Alla visste om det. Oavsett vem som gjorde mål – allt var för Kennedy.

Björn Paulsen nickade in 1-0 i andra halvlek och det blev matchens enda mål på Tele2 Arena. Ett mål han tillägnar Kennedy Bakircioglu:

– Det känns bra. Det var för Kennedy i dag. Alla visste om det. Oavsett vem som gjorde mål – allt var för Kennedy. Det här målet är också dedikerat till Kennedy. Hela matchen var för honom. Vi visste om det och vi sa det till honom också. Så det är fantastiskt att det också blev så, att vi vann den här matchen, säger Paulsen i mixade zonen.

– När jag gjorde målet… jag var så nära att börja gråta. Det var en emotionell dag för alla.

Vad kan du säga om honom som person och spelare?

– Han är allt som är bra med Hammarby. Han är en legend, en ikon. Alla borde se upp till honom, han har varit fantastisk för klubben. De här åren jag har varit här har han inte fått spela så mycket, men han har alltid varit där för oss spelare, en bra person för alla, för publiken, för klubben. En helt fantastisk människa.

Paulsens mål var hans femte för säsongen – starka papper för en försvarsspelare, men om det finns någon hemlighet bakom det vet han inte. Om det sitter i skägget så kan det bli ont om mål från Paulsens sida nästa år. Nu ryker det nämligen snart.

– Det ryker nu faktiskt. Jag har haft det i ett år, låtit det växa, har haft ett vad med två vänner.

När ryker det?

– Efter Östersundsmatchen. Det kommer bli väldigt märkligt.

Om det visar sig att det inte blir några mål nästa år så kommer skägget tillbaka:

– Självklart, då låter jag det växa ut igen (skratt).