• Publicerat 3 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det är redan klart att Andreas Isaksson, Tobias Hysén och Kennedy Bakircioglü lägger av efter säsongen. Nu meddelar även Emir Bajrami att han lägger skorna på hyllan.
– Kroppen sätter stopp, den vann till slut, säger mittfältaren till Elfsborgs hemsida. 

Han var ordinarie i det svenska U21-landslag som tog sig till EM-semifinal 2009 och gjorde 18 a-landskamper. Emir Bajrami var dessutom med i EM-truppen 2012.

Det är med andra ord en minst sagt meriterad spelare som nu väljer att avsluta karriären. Yttermittfältaren återvände till Elfsborg 2015 efter spel i Twente, Monaco och Panathinaikos, men har haft det jobbigt med skadebesvär.

I år har det bara blivit sex inhopp och 30-åringen ger nu upp. Precis som stora allsvenska namn som Andreas Isaksson, Tobias Hysén och Kennedy Bakircioglü lägger Bajrami nu skorna på hyllan.

– Kroppen sätter stopp, den vann till slut. Jag har stretat emot i sju och ett halvt år och nu går det inte mer. Jag är 30 år gammal, har ont varje dag, vad jag än gör – på fotbollsplanen, i vardagen. När chansen att få börja som tränare i IF Elfsborg, då kom det här beslutet väldigt naturligt, säger Bajrami till klubbens hemsida.

Som Bajrami själv är inne på kommer han nu börja jobba i Elfsborg – detta som tränare för U19-laget och U21-laget ihop med Tobias Linderoth.

– Jag är sjukt motiverad och kommer att älska det varje dag. Jag kommer säkert att få grå hårstrån men bara att få vara kvar i den här miljön är underbart. Jag kan ingenting annat, jag har inte ens sommarjobbat i mitt liv utan det har alltid bara varit fotboll så jag är så otroligt tacksam gentemot Elfsborg att få den här chansen, säger Bajrami.