Hysén hyllas av domarna – Blåvittikonen får pris

Foto: Bildbyrån

Tobias Hysén gör sin sista match i elitkarriären på söndag. IFK Göteborg möter Malmö FF och Hysén ska hyllas av Blåvittfansen. Nu får han också pris av domarna – Hysén tilldelas Elitdomareklubbens utmärkelse till årets spelare. Elfsborgs Jimmy Thelin vinner priset som årets ledare.

Elitdomareklubben delar varje år ut pris till årets spelare och årets ledare – de i allsvenskan som agerar sportsligt i domarnas ögon.

I år går priset för årets spelare till Tobias Hysén – Blåvittikonen får priset med motiveringen ”Under flera år visat sig vara en spelare som trots mycket passion och engagemang på planen uppträder på ett professionellt och respektfullt sätt mot oss domare” lyder motiveringen, enligt TT.

”Under flera år visat sig vara en spelare som trots mycket passion och engagemang på planen uppträder på ett professionellt och respektfullt sätt mot oss domare.”, lyder motiveringen.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin får priset som årets ledare. Motiveringen:

”… för att han i både med och motgång behåller lugnet och förblir saklig”.


19 april

Hopcutt x2 i slutskedet

Allsvenskan tillbaka - i dag på långfredagen tre matcher, där den första är Östersund-Elfsborg. FD liverapporterar med start 13.30. - Jag tycker det är helt okej men vi skapar för lite chanser, säger ÖFK:s Tom Pettersson till Cmore i halvt

14 april

Eskelinens jättetavla - Elfsborgs första trea

William Eskelinen svarade för ett blunder i bortamötet med Elfsborg. Sundsvalls målvakt bjöd boråsarna på 2-1-målet, en match som de gulsvarta vann med 3-1. Elfsborgs första trepoängare i årets allsvenska. Medan Sundsvall spelat oavgjort

7 april

Blåvitt krossade Elfsborg - 17-åring bakom allt

IFK Göteborg krossade Elfsborg i västkustderbyt. Blåvitt vann på Nya Ullevi med 3-0 där 17-åringen Benjamin Nygren svarade för ett mål och två assist.  I veckan presenterades Lasse Vibe som IFK Göteborgs senaste nyförvärv. Allsvenskan

7 april

BILDSPEL: 45 minuters sprudlade Blåvittglädje

IFK Göteborg hade roliga första 45 minuter hemma mot Elfsborg. 2-0-ledning i paus efter mål av Patrik Karlsson Lagemyr och Benjamin Nygren. Stjärnförvärvet Lasse Vibe inte spelklar, men däremot på plats. Se bilderna från Bildbyrån nedan! 

2 april

KLART: Presenterad av Elfsborg - tillbaka i Sverige

Kevin Kabran är presenterad av Elfsborg. Den tidigare BP-spelaren lånas in från norska Start och klubbchefen Stefan Andreasson är belåten. - Vi är nöjda med att kunna presentera Kevin som ny spelare i IF Elfsborg efter hård konkurrens med fl