Foto: Bildbyrån

Fem poäng upp till tredjeplacerade Hammarby är Malmös facit efter de grönvitas seger mot Sundsvall i går. I kväll drabbar MFF samman med Örebro på hemmaplan och Fouad Bachirou är revanschsugen efter det bittra krysset mot AIK i måndags.
– Det är mycket frustration. Vi förtjänade att vinna den matchen, säger han till FotbollDirekt.se.
 

Malmö FF såg ut att gå mot tre blytunga poäng borta mot AIK i måndags, men i den 96:e minuten kvitterade Sebastian Larsson till 1-1 på en utsökt frispark.

Målfirandet var stökigt då han sprang rakt ut till Malmös bänk och tumult utbröt. MFF:s mittfältsstjärna Fouad Bachirou rycker mest på axlarna över hur AIK firade sitt mål, även om han skickar en passning till Sebastian Larsson.

– Det där var inte smart gjort av honom! Men jag bryr mig inte om kaoset, jag är bara besviken över resultatet. Vi förtjänade tre poäng. Det var inte den ”snyggaste” matchen, men vi utförde vår plan och gjorde mål. Vi borde gjort ett till och vi är väldigt besvikna, säger Bachirou till FotbollDirekt och fortsätter:

– Det är mycket frustration och det var verkligen orättvist. Vi är verkligen besvikna att vi inte vann mot AIK.

Ni var bättre än dem tycker du?

– Ja, de skapade ingenting. De hade inte många chanser, inte vi heller visserligen, men vi gjorde ett snyggt mål. Deras frisparksmål var snyggt, men det borde inte ha varit frispark. Vi förtjänade att vinna.

I stället för att klättra upp på tredjeplats i måndags blev MFF kvar som tabellfemma efter matchen på Friends. I går vann såväl Hammarby som Häcken och det gör att Malmö nu har fem poäng upp till Europaplats. Skåningarna har dock en match färre spelad och i kväll väntar Örebro på hemmaplan.

Revanschlustan efter AIK-fighten är stor och Bachirou är medveten om att det är tre poäng som gäller i tre återstående matcherna som bortsett från ÖSK i kväll är IFK Göteborg på bortaplan och Elfsborg hemma i sista omgången.

– Det var inget bra resultat för oss mot AIK. Vi måste vinna resten nu. Först fokuserar vi på tre poäng mot Örebro, sedan tar vi de övriga två matcherna. Vi ska ta tre poäng i dessa och jag är säker på att vi kommer göra det!