Foto: Bildbyrån

Sebastian Larsson är avstängd för AIK i kvällens möte borta mot Östersund, vilket öppnar upp för att Panajotis Dimitriadis återigen ska få starta. Just Larssons frisparksmål mot MFF i måndags rankar ”Panos” högt.
– Det var ett magiskt ögonblick, verkligen topp, utbrister sommarförvärvet för FotbollDirekt.se. 

Hemma mot Malmö i måndags saknades Enoch Kofi Adu då ghananen var avstängd. I elvan kastades i stället Panajotis Dimitriadis in i den defensiva mittfältsrollen. 32-åringen, som återvände till AIK i somras efter ett utlandsäventyr i Turkiet, byttes vid underläge 0-1 ut med dryga 20 minuter kvar för att göra plats åt anfallaren Stefan Silva och han fick därmed från sidan se hur Sebastian Larsson med en delikat frispark frälste sitt lag i den 96:e minuten med sin kvittering. Dimitriadis rankar målet riktigt högt.

– Det var ett magiskt ögonblick. Hela grejen hur det byggdes upp med sista minuten och den där viktiga poängen… Det var verkligen topp! Frisparken var helt fantastisk. Det är Sebbe, utbrister ”Panos” för FotbollDirekt.se.

I och med att Norrköping i går vann mot Brommapojkarna på bortaplan med 1-0 leder AIK tabellen med ynka en poäng inför kvällens bortamöte med Östersund. Att de fick in 1-1 mot Malmö var viktigt både sportsligt och mentalt, hävdar Dimitriadis.

– Ja, det var det verkligen. Känslan att lämna med en positiv känsla, till skillnad från om vi förlorat, är viktig. Nu kändes det ju som en vinst och vi kommer med ett starkt självförtroende till Östersundsmatchen. Vi känner oss mer framåtlutade nu och det är en bra känsla som är viktig inför de tre återstående matcherna, säger 32-åringen som tackar AIK-publiken för stödet i måndags då det var över 31 000 åskådare på plats.

– Vi är väldigt tacksamma över att få spela inför vår publik, de betyder otroligt mycket för oss. Helt fantastiskt!

Sedan återkomsten till AIK i början av juli har Dimitriadis gjort nio allsvenska matcher, varav fem från start. Att finnas med i elvan senast mot Malmö var en lättnad.

– Det var verkligen skönt att få spela. Det har varit lite upp och ner med ovana positioner och allt möjligt så skönt nu att få spela på den position som jag kan bäst och som är mest naturlig för mig. Det gick bra tycker jag.

I kvällens bortamöte med Östersund är Enoch Kofi Adu tillbaka, men däremot saknas Sebastian Larsson som är avstängd – vilket öppnar för att Dimitriadis återigen får chansen från start.

– Hoppas det! Som jag sagt tidigare så är jag alltid redo att få spela och jag gör allt på varje träning för att visa det. Om det sedan räcker för en plats i elvan, ja det är upp till Rikard (Norling) att bestämma.