• Publicerat 1 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö studsade tillbaka efter Sebastian Larssons kvittering i 96:e minuten i måndags. Under torsdagskvällen vann skåningarna hemma mot Örebro med hela 4-0.

Efter tunga tappet mot AIK i 96:e minuten i måndags (1-1) var Malmö piskat att vinna hemma mot Örebro i kväll för att haka på i jakten på den sista Europaplatsen som innehas av Hammarby. MFF inför i kväll med fem poäng upp till Stockholmslaget som i går vann borta mot Sundsvall.

Carlos Strandberg i kväll med första allsvenska starten sedan augusti, detta på grund av hans tidigare skada.

MFF fick också en drömstart och det var Strandbergs anfallskollega Marcus Antonsson som spräckte nollan redan i den sjätte minuten, framspelad av Franz Brorsson.

Efter knappa halvtimmen spelad kom även 2-0. Anders Christiansen hittade Strandberg som satte tvåan med en konstspark för MFF. Örebro chanslösa i kväll.

I upptakten av den andra halvleken gjorde MFF 3-0. Återigen var det Anders Christiansen som spelade fram, denna gång Romain Gall målskytt efter ett hårt skott!

Carlos Strandberg sedan med projektil i ribban!

Inför 11 618 åskådare bjöd MFF hemmapubliken på ytterligare ett mål. I den 85:e minuten prickade Eric Larsson in 4-0, framspelad av Marcus Antonsson.

Matchen slutade 4-0 till MFF och nu är skåningarna återigen bara två poäng från Europaplats. Hammarby tar emot Häcken på söndag medan Malmö gästar Blåvitt samma dag.

MFF: Dahlin – Vindheim, Brorsson, Nielsen, Safari – Gall, Innocent, Christiansen, Binaku – Strandberg, Antonsson

ÖSK: Jansson – Tranberg, Almebäck, Fabio – Björnkvist, Gerzic, Mårtensson, Granlund – Bertilsson, Igboananike, Rogic