Foto: Bildbyrån

Nikola Djurdjic blev matchvinnare för Hammarby mot Sundsvall. Men han drog också på sig gult kort är nu avstängd i nästa match.
– Jag är så fruktansvärt besviken på domarna och att de alltid använder sin makt mot Hammarby. Det gör ont och ärligt talat så är jag sjukt less på det nu, säger han till Sportbladet.

Nikola Djurdjic gjorde 3-0 för Hammarby en bit in på andra halvlek, och i det läget såg det ut att gå mot en säker bortaseger.

Men strax efteråt dömde domaren Mohammed Al–Hakim straff till Gif Sundsvall, en straff som blev omdiskuterad. Sundsvalls David Batanero föll i Hammarbys straffområde, och Al-Hakim pekade på straffpunkten.

Nikola Djurcjic reagerade starkt varpå Al-Hakim plockade fram det gula kortet. Djurdjics sjätte varning i år och han är nu avstängd mot Häcken på söndag.

Efter matchen var Djurdjic rejält förbannad på domarinsatsen – och insatserna överlag från domarna i allsvenskan. Hammarbys serbiske anfallare tycker att hans lag blir bortdömt gång på gång:

– Jag är bara så frustrerad och besviken över att så många domslut går emot Hammarby. Ska jag vara helt ärlig så glömmer jag inte saker i första taget. Det kanske är mitt Balkan-temperament. Det brinner fortfarande eftersom vi skulle haft en straff mot AIK och även mot Kalmar, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Jag vet att mitt humör på planen är lite för mycket ibland och det var säkert korrekt med gult kort, men jag orkar inte längre. Jag är så fruktansvärt less på att domarna bossar runt och dömer till Hammarbys nackdel. De (Gif Sundsvall) anfaller för första gången på sextio minuter och så får de straff direkt. Jag bryr mig inte längre, jag måste säga att jag är så otroligt besviken på domarna i den här serien.

I Djurdjics ögon kunde Hammarby ha varit högre upp i tabellen om det inte vore för domsluten man fått emot sig:

– Det är poäng som vi blir rånade på när domsluten går emot. Om bara ett av alla dessa felbeslut gått med oss i stället hade situationen kanske varit helt annorlunda.

Hammarby är trea och har den sista Europaplatsen med två omgångar kvar. Djurdjic ser det som avgörande för hur säsongen ska summeras, att man kan behålla den tabellplaceringen:

– Mycket viktigt. Det är det som avgör om säsongen blir framgångsrik eller inte. Det skulle vara en besvikelse om vi slutar fyra eller sämre. Så det här var en mycket viktig seger. Vi förtjänar att spela i Europa nästa år.