• Publicerat 31 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Toppmöte på Tele2 Arena ikväll, tyvärr var det bara ett lag som dök upp. Göteborg var aldrig nära den här kvällen. – Det är klart att vi vill spela i allsvenskan nästa år. Sen hade jag hoppats att vi skulle säkra kontraktet genom att ta poängen själva i dag, säger Poya Asbaghi i C More efter matchen. 

Göteborg har haft en besvärlig säsong minst sagt. Man kom till matchen med ett självförtroende som var lika med noll. Det syntes i inledningen, Djurgården sköljde över dem och kom i våg efter våg.

Badji kunde göra 1-0 redan i den nionde matchminuten. Halvleken fortsatte i total dominans för Djurgården. Det dröjde lite överraskande ända fram till den 45e minuten innan tvåan kom. Badji igen efter ett fint kombinationsspel med Radetinac.

Andra halvlek blev ett ända långt bevis på att Göteborg helt enkelt inte räcker till i år. Man lyckades inte alls att etablera något som ens liknar tryck. Sammantaget så lyckades man inte skapa en ända 100 procentig målchans på hela matchen. Det är för dåligt.

Djurgården däremot visade sig från sin bästa sida ikväll när man är sådär tunga och jobbiga att möta. Djurgården har en höjd som få lag kan mäta sig med i ligan men missräkningarna har varit för många i år. Där de två förlusterna mot Brommapojkarna sticker ut.

Det är just Brommapojkarna som i och med deras förlust mot Norrköping gör så att Göteborg ikväll blev klara för ytterligare en allsvensk säsong.

Göteborgs tränaren säger såhär efter matchen – Det är klart att vi vill spela i allsvenskan nästa år. Sen hade jag hoppats att vi skulle säkra kontraktet genom att ta poängen själva i dag, säger Poya Asbaghi i C More efter matchen.

Peder Venseth