Nära att falla ihop – ”Typiskt Bajen”

  • Publicerat 31 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hammarby jagar en topptreplacering som ger spel ute i Europa. Ikväll var man nära att sjabbla bort en 3-0 ledning. Davor Blazevic ersättaren till Johan Wiland räddade Hammarby i slutskedet med en klassräddning.                                            – Det är stora handskar att fylla. Jag tycker att Wiland har varit allsvenskans bästa målvakt sedan han kom från proffslivet. Kul att få spela och bidra, säger Blazevic till C More.

Hammarby gjorde båda 1-0, 2-0 och 3-0 innan Sundsvall vaknade. Linus Hallenius reducerade två gånger om och stärkte ytterligare sina aktier inför ett eventuellt klubbyte.

Man var sedan otroligt nära att fullborda comebacken med att sätta 3-3. Carlos Gracis nickade bollen mot mål. Blazevic fick bre ut sin fulla längd och lyckades styra undan bollen på något mirakulöst sätt från att gå in i mål. En fantastisk räddning som gav tre poäng till Hammarby.

Hjälten Blazevic som fått chansen i Wilands skadefrånvaro säger såhär om själva räddningen till Cmore.

– Jag hinner inte tänka så mycket.

Faktum är att i våras så spelade Bajen en exakt likadan match mot Sundsvall fast då på hemmaplan.  – ”I våras mot Sundsvall. Vi leder 4-0 och spelar fantastisk fotboll och så blir det 4-3 och vi får kämpa med det. Och det är lite samma i dag” säger Blazevic.

Sen kan målvakten konstatera att det här med att tappa ledningar är lite Bajen – ”Typiskt Bajen att ha en stabil 3-0-ledning och sedan få kämpa hela vägen in med det.”

Hammarby ligger i och med segern kvar på tredje plats, tätt följda av Häcken.

PEDER VENSETH


Idag 21:02

JUST NU: Djurgårdens nya vapen - "Knappt tränat på det"

STOCKHOLM. Djurgården ställde upp med en ny formation hemma mot Östersund. En 5-2-3-uppställning som gav resultat. Blåränderna vann med 3-1 och tvåmålsskytten Jonathan Ring är belåten med hur tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf

Idag 19:57

JUST NU: Strand i ropet igen - räddade poäng i Kalmar

Simon Strand buades ut på Tele2 Arena mot Djurgården för en vecka sedan. Nu var han i ropet igen, den här gången som poängräddare då han kvitterade för sitt Elfsborg borta mot Kalmar i den 82:a minuten. Matchen slutade 1-1. Efter att Hari

Idag 16:58

Klassmål på Tele2 när Djurgården tog tredje raka

Djurgården tog tredje raka segern i allsvenskan när Östersund besegrades under söndagen med 3-1 på Tele2 Arena. Jonathan Ring gjorde två av hemmalagets mål.  Djurgården hade inför dagens match två raka segrar i bagaget. 3-0 borta mot Fa

Idag 15:57

Djurgårdsfansens ilska mot polisen - ryggarna mot planen

Under stora delar av den första halvleken mellan Djurgården och Östersund sjöng hemmafansen nidramsor om polisen. Ett tag vände sig hela klacken med ryggarna mot planen för att gorma åt poliserna som stod högst upp på södra kortsidan. Po

Idag 13:02

Rycker i svenske talangen - uppges försvinna utomlands

Halmstad har haft en jobbig vår i superettan. Nu kan dessutom talangen Gabriel Gudmundsson vara förlorad. Enligt Fotbollskanalen är 20-åringen på väg till holländska Groningen. Trots sin ringa ålder har Gabriel Gudmundsson gjort fyra säso