Nära att falla ihop – ”Typiskt Bajen”

  • Publicerat 31 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hammarby jagar en topptreplacering som ger spel ute i Europa. Ikväll var man nära att sjabbla bort en 3-0 ledning. Davor Blazevic ersättaren till Johan Wiland räddade Hammarby i slutskedet med en klassräddning.                                            – Det är stora handskar att fylla. Jag tycker att Wiland har varit allsvenskans bästa målvakt sedan han kom från proffslivet. Kul att få spela och bidra, säger Blazevic till C More.

Hammarby gjorde båda 1-0, 2-0 och 3-0 innan Sundsvall vaknade. Linus Hallenius reducerade två gånger om och stärkte ytterligare sina aktier inför ett eventuellt klubbyte.

Man var sedan otroligt nära att fullborda comebacken med att sätta 3-3. Carlos Gracis nickade bollen mot mål. Blazevic fick bre ut sin fulla längd och lyckades styra undan bollen på något mirakulöst sätt från att gå in i mål. En fantastisk räddning som gav tre poäng till Hammarby.

Hjälten Blazevic som fått chansen i Wilands skadefrånvaro säger såhär om själva räddningen till Cmore.

– Jag hinner inte tänka så mycket.

Faktum är att i våras så spelade Bajen en exakt likadan match mot Sundsvall fast då på hemmaplan.  – ”I våras mot Sundsvall. Vi leder 4-0 och spelar fantastisk fotboll och så blir det 4-3 och vi får kämpa med det. Och det är lite samma i dag” säger Blazevic.

Sen kan målvakten konstatera att det här med att tappa ledningar är lite Bajen – ”Typiskt Bajen att ha en stabil 3-0-ledning och sedan få kämpa hela vägen in med det.”

Hammarby ligger i och med segern kvar på tredje plats, tätt följda av Häcken.

PEDER VENSETH


Idag 14:34

Nästa tunga AIK-rykte - flirtar redan med Spanienproffset

AIK kunde igår säkra sitt fjärde SM-tecken efter andra världskriget. Redan i dag står det klart att supertalangen är Sead Haksabanovic är ett namn. - Såklart att det kommer vara rykten om tusen olika spelare. Han är en utav dem. säger AI

Idag 12:06

FD-ELVAN: De bästa spelarna i omgång 30

Efter varje omgång utser FotbollDirekts redaktion omgångens bästa elva: FD-elvan. Vilken formation den utgår från ändras beroende på vilka spelare som är de bästa spelarna. OMGÅNG 30: 4-3-3 Målvakt: Isak Pettersson, IFK Norrköping