Nära att falla ihop – ”Typiskt Bajen”

  • Publicerat 31 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hammarby jagar en topptreplacering som ger spel ute i Europa. Ikväll var man nära att sjabbla bort en 3-0 ledning. Davor Blazevic ersättaren till Johan Wiland räddade Hammarby i slutskedet med en klassräddning.                                            – Det är stora handskar att fylla. Jag tycker att Wiland har varit allsvenskans bästa målvakt sedan han kom från proffslivet. Kul att få spela och bidra, säger Blazevic till C More.

Hammarby gjorde båda 1-0, 2-0 och 3-0 innan Sundsvall vaknade. Linus Hallenius reducerade två gånger om och stärkte ytterligare sina aktier inför ett eventuellt klubbyte.

Man var sedan otroligt nära att fullborda comebacken med att sätta 3-3. Carlos Gracis nickade bollen mot mål. Blazevic fick bre ut sin fulla längd och lyckades styra undan bollen på något mirakulöst sätt från att gå in i mål. En fantastisk räddning som gav tre poäng till Hammarby.

Hjälten Blazevic som fått chansen i Wilands skadefrånvaro säger såhär om själva räddningen till Cmore.

– Jag hinner inte tänka så mycket.

Faktum är att i våras så spelade Bajen en exakt likadan match mot Sundsvall fast då på hemmaplan.  – ”I våras mot Sundsvall. Vi leder 4-0 och spelar fantastisk fotboll och så blir det 4-3 och vi får kämpa med det. Och det är lite samma i dag” säger Blazevic.

Sen kan målvakten konstatera att det här med att tappa ledningar är lite Bajen – ”Typiskt Bajen att ha en stabil 3-0-ledning och sedan få kämpa hela vägen in med det.”

Hammarby ligger i och med segern kvar på tredje plats, tätt följda av Häcken.

PEDER VENSETH


Igår 22:50

AVSLÖJAR: Sirius nästa värvning - tar in yttermittfältaren

Sirius värvar inför 2019 - nu kan FD avslöja att mittfältaren Adam Ståhl är klar för Uppsalaklubben.  Adam Ståhl gjorde succé i Norrby i Superettan 2017. Sju mål och nio assists debutsäsongen i näst högsta serien. Efter den säsongen

Igår 18:22

PÅ FD: "Gambling av Djurgården att säga nej till 30 miljoner"

Aliou Badji kunde ha blivit Djurgårdens dyraste försäljning någonsin, men senegalesen tackade tidigare i januari nej till ett 50-miljonersbud från Kina. Det har gjort att Djurgården säger nej till bud från Frankrike på omkring 25-30 miljoner

Igår 16:51

Gnagets braksuccé - sålde slut direkt

När AIK besegrade Vasalund i går gjorde man det i en helt ny försäsongströja - och när den väl började säljas tog den slut direkt. – Det var ett fantastiskt tryck. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Stefan Jonasson, komme

Igår 14:09

Bajen siktar mot nytt rekord - sköna beskedet i dag

Hammarby har vunnit allsvenskans publikliga varje år sedan återkomsten till allsvenskan 2015 - och nu siktar de grönvita mot nytt rekord vad gäller sålda säsongsbiljetter. 2015 var året då Hammarby gjorde comeback i allsvenskan efter fem l

Igår 11:07

Krönika: "Nu startar Hammarby på en annan nivå"

KRÖNIKA MED MAGNUS ÖSTERBERG Så är den allsvenska försäsongen igång "på riktigt" i och med att flera lag nu spelat sin första träningsmatch för säsongen. Visst var det lite kyligt och visst var det lite rostigt på sina håll men ändå