• Publicerat 31 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

IFK Norrköping sätter press på AIK i guldstriden – i kvällens match mot Brommapojkarna tre poäng. Förstås ett måste i en match där Peking var storfavorit.  1-0 till Peking, isländske Gudmundur Thorarinsson frälste Peking.

IFK Norrköping är enda kvarvarande utmanare till AIK om guldet. Inför omgång 28 skiljde fyra poäng mellan lagen. Peking borta mot BP i kväll följs av AIK borta mot Östersund i morgon – och med en haltande tabell skiljer bara en poäng.

Efter Norrköpings seger ikväll så står AIK på 60 poäng och Norrköping på 59, då har Gnaget alltså en match mindre spelad. De tillresta Norrköpingsfansen fick vänta en dryg timme på segermålet – ett distansskott i stolpen av David Moberg Karlsson och Gudmundur Thorarinsson stötte in returen.

Och BP hade goda möjligheter att kvittera, bland andra Jack Lahne och Eric Johana Omondi hade fina lägen och en boll räddades på mållinjen av Andreas Johansson i Norrköping. Men seger för bortalaget och BP kvar på nedflyttningsplats, en poäng efter Dalkurd på kvalplats.

Norrköping har säkrat Europaplats och kan som sämst bli trea i tabellen. BP har det tuffare i botten.