Foto: Bildbyrån

Helsingborgs IF är tillbaka i allsvenskan. Men det betyder ingen allsvensk comeback för veteranen Mikael Dahlberg, 33. Kroppen säger ifrån och han lägger skorna på hyllan efter säsongen.
– Jag känner att det inte håller längre eftersom jag för ofta har för ont, säger han till klubbens hemsida.

Efter över 300 matcher för GIF Sundsvall, Djurgården, Gefle, Apollon Smyrnis (Grekland) och Helsingborgs IF har anfallaren Mikael Dahlberg fattat beslut om att avsluta sin karriär.

De sista åren har varit skadefyllda och i år har det bara blivit 13 matcher för den förre U21-landslagsmannen. Det är ett vemodigt besked han lämnar nu när Helsingborg, som han spelat för sedan 2014, tagit sig tillbaka till allsvenskan.

– Det har egentligen varit på gång under året och det blev definitivt när jag tog det med Peo [huvudtränare Per-Ola Ljung] för någon månad sedan. Jag känner att det inte håller längre eftersom jag för ofta har för ont och däremellan har det blivit mycket oro över om jag ska kunna träna och spela eller inte så det känns som att beslutet är fattat åt mig utav min kropp, säger Dahlberg till klubbens hemsida och fortsätter:

– Att spela fotboll är fortfarande något av det roligaste jag gör. Av den anledningen skulle jag absolut kunna tänka mig att spela ett par år till. Jag är inte less och tycker att det är tråkigt att komma hit, tvärtom tycker jag att det är fantastiskt men det är också de gångerna som jag kan spela fotboll. Däremellan är det oerhört mycket slit och det är lite tråkigt om man känner att man inte längre håller på den nivån som man vill. Fortfarande kan man göra inhopp i vissa matcher och känna att ”nu funkar kroppen” men över tid är det inte hållbart om man inte kan träna mer fotboll.