• Publicerat 31 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
130627 Fotboll, allsvenskan, Helsingborg - AIK: Andreas Alm, tränare, AIK © Bildbyrån - 64350 - Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅNFoto: Bildbyrån

Häcken går fortsatt starkt i och med en 2-1-seger mot Sirius ikväll. Men snacket efteråt kom att handla om något helt annat. Andreas Alm var på humör efter matchen och kunde inte hålla munnen i styr när han uttalade sig om sin förra adept Sam Lundholm.
– Han hade funkat jättebra hos oss också, hoppas jag, säger Alm innan han kommer på sig själv och skrattar. 

Andreas Alm är ny för säsongen på tränarposten och har på slutet verkligen fått till det med Häcken. Det är helt enkelt roliga tider nu för laget som går som tåget i kampen om Europaplatserna. Ikväll tog man ytterligare en seger när man besegrade Sirius.

En som gjorde en bra match för gästerna Sirius var Sam Lundholm, det märktes speciellt i snacket efteråt där de båda tränarna stod och kivades.

– Jag är glad att Sam Lundholm inte får bollen oftare på vår vänsterkant så att han kan hota och komma inåt, för han gör mål, vad jag känner till, på nio av tio i det där läget, säger Hisingslagets tränare.

En stund senare fick han fler frågor om Lundholm, som han tidigare har tränat under flera säsonger i AIK.

– Jag gillar Sam på alla sätt och vis. Han är väldigt svår att ta bollen av. Han hade funkat jättebra hos oss också, hoppas jag, säger Alm innan han kommer på sig själv och skrattar.

Tillslut kände sig Thomas Lagerlöf manad att bryta in

– Ni har offensiva spelare så det räcker!

– Nja…, ler Alm och fortsätter:

– Jag såg matchen på Studenternas senast. Då hade han ingen assist men låg bakom fyra mål. Matchen innan gjorde han ett mål. Det ramlar in poäng på honom. En riktigt bra spelare när han är i det slaget.

Sam Lundholm verkar också ha ett gott öga för Alm och berättar att de haft kontakt även efter AIK tiden.

– Han brukade sms:a mig när jag var i Holland och Danmark. Jag har en väldigt bra relation med honom. Han tog upp mig i AIK och är en jättebra tränare.

Vad säger du om Alm och BK Häcken ringer i vinter?

– Haha, det har jag inte tänkt på. Det är två matcher kvar. Jag fokuserar bara på Sirius.

Mittfältarens kontrakt sträcker sig över 2021.

PEDER VENSETH