Östersunds FK hade kallat till presskonferens klockan 13 på måndagen. Nu visar det sig att ÖFK värvar fyra unga spelare – samt Premier League-meriterade David Webb i en ny roll som teknisk direktör. 

Östersunds FK hade kallat till presskonferens på måndagen. ÖFK hade utlovat ”nyheter av sportslig karaktär” – sedan tidigare hade tränaren Ian Burchnall bekräftat att David Webb i princip var klar för ÖFK. Webb, en meriterad scout i från England som bland annat jobbat i Tottenham – nu är det officiellt att han kommer in i klubben i en roll som teknisk direktör. Det meddelades på presskonferensen som livesänds på Östersundsposten.

Utöver det så tydliggjorde klubben kring Ian Burchnalls kontraktslängd. Den engelske tränaren som kom till ÖFK efter Graham Potter i somras har ett avtal med klubben som löper i 3,5 år.

Sedan presenterade man också att fyra unga spelare från ÖFK:s akademi får a-lagskontrakt, samt att målvakten Andrew Mills förlängt sitt kontrakt. Mills hade utgående kontrakt med ÖFK men nu är ett nytt treårskontrakt klart.