Östersund presenterat en ny teknisk direktör i David Webb. I det att engelsmannen ikväll anländer till Jämtland så påbörjas nu på allvar arbetet med kommande januarifönster.
– Det blir spännande. Men om man tittar på hur det sett ut i 14 fönster hos oss så tror jag att 5-8 nya namn kan bli aktuella. Flera av dessa tittar vi på sedan fönstret i augusti, avslöjar Daniel Kindberg för FotbollDirekt.se.

Östersund har fått se sin Europaupplaga söndras upp sedan i vintras. Potter är borta, Sema och Ghoddos likaså.
För att nämna några.
Men än mer kan nu gå förlorat med namn som Dennis Widgren, Hosam Aiesh, Tom Pettersson och Ronald Mukiibi. Alla med rykten kring sig.

Men med nye tekniske direktören/scoutchefen som i kväll landar i Östersund så påbörjar nu ÖFK på allvar sin ansats mot kommande januarifönster. Och man gör det med ett namn som bland annat har funnits i klubbar som Tottenham och Southampton. Med det kan nu uppemot ett tiotal nya namn bli Östersundsaktuella när nästa fönster öppnar om ganska precis åtta veckor.

LÄS: INTÄKTER SOM GER MFF EN FINGERVISNING OM VAD SOM VÄNTAR

– Vi brukar ha 1-4 nya spelare i sommarfönster så det är klart att på det viset, och utifrån hur det ser ut just nu, så tror jag på 5-8 nya namn. Det kan bli så många, berättar Daniel Kindberg för FotbollDirekt.se.
– Med det sagt så ska man ha klart för sig att vi ser en enorm potential i det material vi har just nu. Enorm potential. Men det är klart att David Webb kommer att öppna nya dörrar för oss. Tittar du på vilka klubbar han har varit i så är det ett kontaktnät på hög nivå. Men lika viktigt som hans känningar är så mycket han visat att han vill jobba för oss. Han vill verkligen komma hit (bor en bit utanför London).

– Exakt vilka idéer kring namn från England han har inför det här fönstret vill jag inte gå in på. Men det är klart att han har men vi har också flera namn som var aktuella redan i augusti som vi av olika anledningar då inte kunde förverkliga men som vi nu vill komma vidare med.
– Ja, som jag ser det så kan det bli 5-8 namn. Inte minst om man ser till hur det brukar se ut i januari hos oss. Viktigt för oss är också att David kommer att ha en kort startsträcka hos oss.

Han är på plats snart?

– Ja, han anländer i kväll. Nu är det ju en oerhörd konkurrens om namn från Premier League och The Championship men hans inflytande är inte begränsat till enbart sådana ligor.