• Publicerat 28 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Helsingborg är klara för allsvenskan, men det är inte säkert att Darijan Bojanic och Rasmus Jönsson spelar i laget nästa säsong. Duon har utgående kontrakt.
– Först och främst är det väl jag själv som ska bestämma vad jag verkligen vill, säger Jönsson till Kvällsposten. 

I fredags blev det klart att Helsingborg spelar i allsvenskan nästa säsong, detta efter att rivalen Landskrona spelat 0-0 mot AFC Eskilstuna.

Två stjärnnamn kan dock försvinna i vinter för HIF. Det handlar om Darijan Bojanic och Rasmus Jönsson, som båda har utgående kontrakt. Den förstnämnde sitter ännu inte i samtal om förlängning.

– Jag har inte hört något än. Du får ta det med ledningen, Granen och de andra, säger Bojanic till Kvällsposten.

På frågan om han vill fortsätta i HIF svarar mittfältaren följande:

– Vi får se vad det finns för något. Jag säger inte nej till HIF, absolut inte. Jag trivs skitbra här. Erbjuder de något kommer jag tänka på det ordentligt. Jag känner mig verkligen hemma i klubben och staden.

En som har en lång bakgrund i HIF är Rasmus Jönsson, som var en nyckelspelare när laget vann SM-guld 2011. Efter många år utomlands återvände anfallaren i somras på ett korttidskontrakt. Hur Jönsson ser på en fortsättning i HIF?

– Jag är helt klart öppen för att diskutera. Mitt mål var först och främst att komma hem och hjälpa HIF upp och för mig själv hitta glädje och motivation med fotbollen igen. Det känner jag är rätt väg. Det hade varit väldigt kul att spela med HIF i allsvenskan också, det har man saknat, säger Jönsson till Kvällsposten och fortsätter:

– Först och främst är det väl jag själv som ska bestämma vad jag verkligen vill. Som jag känt nu de här månaderna i HIF är det jag saknat med fotbollen så jag är jätteöppen för att stanna.