• Publicerat 28 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping vann med 4-2 mot Östersund och är nu bara tre poäng bakom AIK i guldjakten. Press på Gnaget som under måndagskvällen tar emot Malmö.

Många har redan ropat ut AIK som SM-guldvinnare, men skulle laget förlora hemma mot Malmö under måndagskvällen blir det ett rafflande race om pokalen – detta då Norrköping smyger med rejält och är nu bara tre poäng bakom Gnaget.

Under söndagen tog ”Peking” en ny trea, denna gång hemma mot Östersund – och det bjöds på målfest på Östgötaporten. Norrköping vann med 4-2.

Det var gästande ÖFK som tog ledningen i den tolfte minuten genom Tom Pettersson. Kvarten senare kom kvitteringen från Alexander Fransson och kort därpå satte Kalle Holmberg 2-1 – ett resultat som stod sig till pausvilan.

Med kvarten kvar punkterades tillställningen när Lars Krogh Gerson satte 3-1 från straffpunkten. I den 81:a minuten gjorde Simon Thern snyggt 4-1 och på stopptid putsade Östersund till siffrorna genom ett straffmål från Hosam Aeish.

ÖFK sexa i tabellen med sex poäng upp till Europaplats.