• Publicerat 27 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I en lång intervju med Sportbladet berättar AIK:s Jesper Nyholm att benbrottet från i våras kunde kostat honom livet på grund av felbehandling på sjukhuset. Detta är något som lagets chefstränare Rikard Norling rasar över.
– Vi bär på en jävla frustration, säger han till Sportbladet. 

Det var i Svenska cup-kvartsfinalen tidigt i våras som Örebros Michael Omoh sparkade av benet på AIK:s Jesper Nyholm. Otäcka bilder och hela säsongen förstörd för mittbacken.

AIK har sedan kommunicerat att det skett komplikationer med Nyholm på sjukhuset, men exakt hur allvarligt det varit med mittbacken har inte framgått – förrän nu. I en lång intervju med Sportbladet berättar 24-åringen att felbehandlingarna på sjukhuset kunde ha kostat honom livet.

– Det som sägs är att jag fick in en jordbakterie från mattan på Friends i benet, och jag inte fick rätt typ av antibiotika för att få stopp på den. Jag fick en infektion i benet, och tydligen var den så kraftig att den gick upp genom hela kroppen och kom ut genom näsa och mun varje gång jag andades. När jouren kom upp så stack de hål i benet med någon sorts sticka och började säga saker jag inte förstod. ”Du har extremt högt tryck i benet”. ”Okej…?”. ”Infektionsvärdet är 46 av 50”. ”Vad menas med det?” ”Du har fått kompartment”. ”Jaha…?”. Det betydde tydligen att muskeln ströps, och till slut sa läkaren åt mig att själv fick välja. ”Antingen tar vi antibiotika nu och chansar på att det försvinner till i morgon, eller så skär vi upp benet”. ”Men vad är det vi chansar med?”. ”Jaa, benet kan ju dö”, säger Nyholm till Sportbladet och fortsätter:

– Till slut stängde jag av, försökte inte ens förstå längre. Det är i efterhand jag har sett tillbaka och läst på om vad allt egentligen innebar. Jag hade blodförgiftning, googlade det när jag kom hem. ”En av fyra dör”. Jaha… kul. Det var inte säkert att jag skulle få behålla mitt ben, det var inte ens säkert att jag skulle överleva.

Även AIK:s chefstränare Rikard Norling kommer till tals i intervjun, och han är minst sagt upprörd över den behandling på sjukhuset som Nyholm fått.

– Det är på grund av opererande läkare som det fortfarande finns en fara för Jespers karriär. Den läkaren har gjort så mycket fel att han kan ha ödelagt den, och det finns så mycket frustration här på Karlberg… Läkaren har dessutom tagit avstånd från vår läkare Karol Zyto, betett sig gentemot honom som: ”Du har inte med det här att göra”. Så vi bär på en sån jävla frustration, utbrister Norling för Sportbladet.