Andreas Isaksson slutar en stor karriär. Danmarksproffset Jacob Rinne har flera gånger sedan i somras nämnts som en ersättare för stjärnan. I dag står det klart en affär är utesluten. Danskarna kräver 20 000 000, enligt flera FD-källor.

Det kanske största tomrummet i någon klubb som kommer att uppstå efter säsongen, alla kategorier, är Andreas Isakssons tack och farväl i Djurgården. Ett närmast omöjligt uppdrag att ersätta ett namn som egentligt är för stort för den allsvenska fotbollen.

Namn som har nämnts är Jakob Rinne, så sent som under fredagen i Sportbladet, och Gif Sundsvalls William Eskelinen (av FD:s krönikör Magnus Österberg).

Men nu ser det alltså ut att stå klart att det inte blir Rinne som ersätter målvaktslegendaren i Dif. Danmarksproffset som annars för några månader sedan kommenterade stockholmarna så här:
”Jag får väl dementera det. Sen har jag en förhoppning att vara där någon gång i framtiden”.

Så sent som i slutet av förra månaden mötte sportchef Bosse Andersson uppgifterna så här om stjärnan:
”Jag tror att det är helt omöjligt. Det beror på olika anledningar, men han är inte klar med sin utlandskarriär”.

I dag kan FotbollDirekt avslöja att Rinne sannolikt blir omöjlig för överhuvudtaget allsvenska klubbar med ett pris som till och med Malmö FF skulle ha svårt att förmå sig att lägga på en spelare. Enligt flera olika källor till FD så är Rinne intresserad av blåränderna men danskarna säljer honom inte för under 20 000 000, målvakten som kostade över 10 000 000 när han såldes från ÖSK till Danmark.

FotbollDirekt kan avslöja att det de senaste åren även funnits förfrågningar från så väl AIK som Malmö FF. I början av 2017 när Patrik Carlgren försvann från AIK så uppges Solnaklubben ha undersökt möjligheten. Och innan Malmö i fjolsomras tog tillbaka Johan Dahlin så ska skåningarna ha fört fram intresse om 25-åringen.