• Publicerat 24 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Lagkapten Linus Hallenius har stått för en finfin säsong i Gif Sundsvallströjan. Nu väljer han att ta nästa steg och bryter kontraktet med Giffarna.
– Han får själv svara på varför. Men han har sagt upp sitt avtal, precis som han har rätt till, säger Giffarnas sportchef Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning

Inför säsongen var det inte många som hade trott att Sundsvall skulle flyga såhär högt. En stor anledning till den totala succén stavas Linus Hallenius. 14 mål på 25 matcher är facit hittills för Hallenius som burit Sundsvall offensivt.

Till nästa säsong kan han dock vara förlorad för klubben. Sundsvall Tidning rapporterar att Linus Hallenius har brutit kontraktet. Kontraktet var uppbyggt på två skriva år och sen två optionsår. De två ordinarie kontraktsåren har nu löpt ut. Hallenius står nu fri att lämna vilket det nu också lutar åt.

Sportchefen Urban Hagblom tror att det kan bero att han antingen vill omförhandla sitt avtal eller sondera terrängen.

– Han får själv svara på varför. Men han har sagt upp sitt avtal, precis som han har rätt till. Det innebär att det antingen kan bli en omförhandling eller att han ser över andra alternativ. Han har fortfarande inte sagt att han inte ska vara kvar, säger Hagblom till Sundsvalls Tidning.

Peder Venseth