Kebba Ceesay, 30, var med och förde upp Dalkurd till allsvenskan. Men någon fortsättning blir det inte efter den här säsongen – oavsett förnyat allsvenskt kontrakt eller inte. FD kan avslöja att Ceesay är nära att skriva på ett långtidskontrakt med Uppsalarivalen Sirius. 

Redan i somras var mittbacksresen, den förre djurgårdaren, Kebba Ceesay tydlig med att han inte kommer att förlänga sitt utgående avtal med Dalkurd.

– Nej, mitt kontrakt går ut efter säsongen och det är inte aktuellt för min del. Jag kommer ge allt för klubben och köra på till sista november och sedan säga tack och hej, sa han till Expressen och riktade samtidigt stark kritik mot klubben.

– Om Dalkurd ska vara på allsvensk nivå i framtiden handlar det om att få in människor med rätt kompetens och som finns på rätt plats. Det märks att vi saknat det nu. Då menar jag allt i klubben. Jag vill inte peka ut enskilda personer, utan det handlar om helheten.

– Det måste bli en mer professionell klubb.

Enligt FD:s källor är Ceesay nu nära att göra klart med en ny klubb i allsvenskan. Uppsalarivalen Sirius ska stå redo med ett treårskontrakt och enligt FD:s uppgifter kan avtalet snart signeras – förutsatt att Sirius säkrar det allsvenska kontraktet.

Något som kan bli klart redan i helgens hemmamatch mot BP. Även GIF Sundsvall ska ha funnits med i bilden och visat sitt intresse för Ceesay.