Foto: Bildbyrån

Åge Hareide vann SM-guld med Malmö 2014 och förde laget till två raka gruppspel i Champions League. Norrmannen omåttligt populär i MFF, men en som inte uppskattar Danmarks förbundskapten är forne målvakten Thomas Myhre, som i en biografi om tränaren går till attack.
– Jag hatar Åge Hareide, säger han i boken enligt VG. 

Han tog Helsingborg till gruppspel i Europa League 2012 och två år senare ledde samme Åge Hareide Malmö till SM-guld och Champions League-gruppspel. Säsongen därpå blev det ytterligare ett CL-gruppspel med MFF innan norrmannen lämnade för att ta över Danmarks landslag.

Hareide omåttligt populär i Malmö så klart efter sina bedrifter, men det är inte alla som hyllar honom lika högt. I Arild Stavrums (tidigare i Helsingborg, Besiktas och Mainz) biografi om Hareide ”Åge Hareide – ett fotbollsliv” ger bland annat forne målvaktsstjärnan Thomas Myhre sin bild av tränaren.

Myhre med ett förflutet i klubbar som Everton, Besiktas och Sunderland hade Hareide som tränare i Viking och norska landslaget – och han är inte glad på sin landsman.

– Jag hatar Åge Hareide, utbrister Myhre i boken enligt norska tidningen VG.

En anledning till den minst sagt spända relationen var under ett träningsläger i Spanien 2010 då målvakten enligt egen utsago blev drogad och lurad på en stor summa pengar – något Hareide enligt Myhre ska ha använt mot honom för att på så sätt bli av med målvakten.

– Åge använde alla medel som han hade. Det var extremt cyniskt. Jag kom in i omklädningsrummet. Han sa: ”Vad tror du att du gör härinne?”. Nästen mobbing, konstaterar Myhre som dessutom kände sig utpekad av Hareide som syndabock då Norges landslag med norrmannen som förbundskapten missade EM-slutspelet 2008.

Myhre svarade för två tavlor när Norge tappade 2-0 till 2-2 mot Turkiet, ett Turkiet som sedermera tog sig till semifinal i mästerskapet.

– Vi hade en målvakt utan armar, konstaterade Hareide ilsket. 

– Jag föraktar honom, säger nu Myhre.

Hareide har fått chansen att ge sin bild av det hela för VG, men på sms svarar han kort: ”Jag har ingen kommentar till detta”.