• Publicerat 22 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg pustar ut. De vann ångestmötet borta mot Brommapojkarna med 2-0 efter mål av Sebastian Ohlsson och Victor Wernersson. Nu har Blåvitt åtta poäng ner till kvalplats. Värre för BP som ligger näst sist i tabellen. 

Brommapojkarna nedknuffade av Dalkurd och ligger nu näst sist i tabellen, detta efter Dalkurds 1-0-viktoria mot Örebro i lördags (BP på samma poäng men sämre målskillnad än Dalkurd).

IFK Göteborg inför kvällens möte på 13:e plats i tabellen med fem poäng ner till kvalplats, en rejäl missräkning för Blåvitt så klart. Ångestmöte på Grimsta nu i kväll och det var BP som började bäst. Tidigt i matchen nära 1-0 till Stockholmslaget, men Tim Söderströms skott utanför – Söderström som nästa säsong spelar i Hammarby.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! 1-0 IFK Göteborg i den 25:e minuten. Hysén fram till Söder som passade vidare till Ohlsson som via stolpen satte ledningsmålet för Blåvitt efter skott utanför straffområdet.

Oj oj oj vilket läge för BP att kvittera efter dryga halvtimmen spelad när Brandeborn satte full fart mot mål utan att Blåvittförsvaret satte press på honom. Skottet från Brandeborn utanför straffområdet hamnade inte på mål. Svagt!

I stället fint läge för Blåvitt kort senare när Robin Söder sköt vid straffområdeslinjen, men Petric koll på läget.

Samme Petric med svettig räddning i 37:e minuten när Söder spelade snett inåt bakåt till Erlingmark som kom till skott, men Petric på väg åt fel håll med en stark benparad.

Sandberg Magnusson tvungen att byta i paus. In med Finnbogasson för BP.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! 2-0 IFK Göteborg i den 59:e minuten – och det var vackert. Från halva planen stormade Wernersson mot mål och väl inne i straffområdet sköt ytterbacken mitt i mål, vilket räckte då Petric chansade åt höger.

Två minuter senare byte i Blåvitt. Ut med Söder, in med Abraham.

I den 64:e minuten gjorde BP ett dubbelbyte. Hellquist och Söderström lämnade banan, Omondi och Maikel kom in.

Blåvitt kontrollerade den andra halvleken på ett bra sätt. Brommapojkarna hade svårt att få något rejält tryck på gästerna. Med kvarten kvar slängde Poya Asbaghi in Billy Nordström för att säkra upp ytterligare. In med en ytterback, ut med yttermittfältaren Sebastian Ohlsson.

IFK Göteborg vann med 2-0 och har nu åtta poäng ner till kvalplats när det nu bara återstår fyra omgångar av årets allsvenska. Stor lättnad förstås!

För Brommapojkarna är det tyngre. På grund av sin dåliga målskillnad ligger de näst sist. De ligger på samma poäng som kvalplatsplacerade Dalkurd, men upp till säker mark är det hela sex pinnar.

Brommapojkarna: Petric – Björkén, Öhman, Figueroa, Falkmar – Sandberg Magnusson, Söderström, Gustafsson – Hellquist, Lahne, Brandeborn

IFK Göteborg: Dahlin – Salomonsson, Boo Wiklander, Starfelt, Wernersson – Ohlsson, Oldrup Jensen, Erlingmark, Kharaishvili – Söder, Hysén