• Publicerat 22 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg vann ångestmötet borta mot Brommapojkarna med 2-0 och har nu hela åtta poäng ner till kval. Värre är det för BP, nu nästjumbo efter Dalkurds seger över Örebro i lördags. FD:s Casper Nordqvist ger nedan sin bild av drabbningen från Grimsta och det dramatiska slutet i allsvenskans bottenstrid.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER BROMMAPOJKARNA – GÖTEBORG 0-2

IFK Göteborgs seger i kväll innebär att de inte längre riskerar att åka ur, eller hur?

– Så är det. Åtta poäng ner till kvalplats med fyra omgångar kvar att spela. Det finns ingen chans att Dalkurd och Brommapojkarna ska kunna komma ikapp Blåvitt nu! Kusten är klar för Asbaghi och hans manskap – nu kan de spela avslappnat resten av säsongen och blicka framåt mot 2019, för då måste laget flyga!

Var det rättvist med tre blåvita poäng på Grimsta?

– Ja! Blåvitt numret för stort för BP i kväll. I våras besegrades Stockholmslaget på Gamla Ullevi med 3-0, men segern på Grimsta kändes faktiskt mer trygg. Blåvitt i sitt nya 4-4-2-system kändes solida bakåt och vassa framåt – något vi inte direkt sett i merparten av årets allsvenska matcher!

Och det var en kraftsamling från Blåvittfansen på kortsidan?

– Verkligen. Det var många IFK-supportrar på Grimsta i kväll och de höll verkligen igång matchen igenom. Det har blåst rejält i Stockholm i dag – men det var inget som hindrade ett flertal blåvita fans från att sjunga fram sitt lag i bar överkropp. Ett härligt bortafölje och fint att se hur de stöttade sitt lag till fullo trots det minst sagt jobbiga tabelläget!

Brommapojkarna har i denna omgång tappat sin kvalplats till Dalkurd och ligger nu näst sist, hur kommer detta att sluta?

– Tja, de ligger på samma poäng men där Dalkurd har bättre målskillnad. Det återstående spelschemat talar dock för BP som har Sirius (b), Norrköping (h), Elfsborg (b) och Trelleborg (h) kvar att möta – vilket kan jämföras med Dalkurds dito som på förhand ser svårare ut: Häcken (h), Elfsborg (b), Djurgården (h) samt Sundsvall (b). Brommapojkarna ska ju ta tre poäng mot ett utcheckat och avsågat Trelleborg på hemmaplan i sista omgången. Lyckas Dalkurd ta tre pinnar på dessa återstående fyra matcher? Jag är inte säker på det. Det blir minst sagt ett nervkittlande drama att vänta!

Dalkurd, Brommapojkarna och Trelleborg nykomlingar i år – och det är just dessa tre lag som det handlar om i botten. Ett svaghetstecken för superettan?

– I år är det ju så, men 2016 visade Östersund och Jönköpings Södra att de kunde överraska som nykomling, likaså Sirius i fjol. Man ska akta sig från att dra sådana stora slutsatser. Nästa år tror jag exempelvis att Helsingborg kommer bli en lurig motståndare för alla lag i allsvenskan.