Foto: Bildbyrån

Omar Eddahri var en favorit hos Özcan Melkemichel när han tränade AFC United. När Djurgårdens sommarförvärv nu är hundra procent igen efter sin skada tror han själv att Melkemichel kan välja att starta med honom mot AIK.
– Jag tror att chanserna är goda, säger Eddahri till FotbollDirekt.se.

När AFC United tog steget upp från superettan 2016 var Omar Eddahri den kanske viktigaste spelaren med sina åtta mål och fyra assist.

Özcan Melkemichel tränade då laget och det var ingen hemlighet att han gärna ville ta med sig Eddahri till Djurgården, men så blev det aldrig förra vintern utan i stället blev Eddahri kvar i AFC där han fortsatte poängskörden med åtta fullträffar under sin allsvenska debutsäsong.

Efter en strulig vår i Sirius och Marocko hamnade Eddahri i stället i Djurgården i början av augusti, men efter att ha hoppat in i den förnedrande 5-0-förlusten mot Häcken samma månad skadade sig 28-åringen och först borta mot Norrköping före landslagsuppehållet var Eddahri tillbaka och svarade då för ett piggt inhopp.

– Det kändes bra mot Norrköping. Det har egentligen känts bra sedan jag började träna igen och jag känner mig i bra fysisk form, säger Eddahri till FotbollDirekt.se.

Nu har Eddahri haft landslagsuppehållet på sig att slipa formen ytterligare och med tanke på att han är en Melkemichel-favorit, samtidigt som Djurgårdens yttrar inte rosat marknaden allt för mycket i år, kan Eddahri bli en skräll i lagets derbyelva mot AIK under söndagen, något han själv så klart hoppas på.

– Jag tror chanserna är goda för det, konstaterar Eddahri.

Du känns som en matchvinnarkaraktär?

– Absolut, jag är en sån spelare och jag hoppas kunna leva upp till det mot AIK, säger han som känner flera spelare hos serieledarna.

– Ja, det är ju Stefan (Silva), Alex (Milosevic), Sundgren och även Rabbe (Rasmus Lindkvist), så det ska bli spännande. Lite matchen i matchen!

Detta blir Eddahris första Stockholmsderby eftersom han missade mötet med Bajen i början av september.

– Det är första gången och det ska bli riktigt kul. Det blir spännande och jag hoppas att vi kan göra en bra match!

4-4-2 eller 4-3-3, vad passar dig bäst?

– Båda passar mig bra som vänsterytter, det är rätt likt oavsett uppställning. Det kvittar för mig.

Men ska du inte ha en lite mer fri roll än en vanlig ytter i ett 4-4-2-system?

– Alltså, jag kan ju spela släpande anfallare också, men vilket det än blir så är det okej för mig.