Magnus Eriksson lämnade Djurgården för San Jose Earthquakes i MLS. Sverige är långt borta geografiskt men Eriksson har inte glömt Djurgården – tvärtom. En dag vill han återvända:
– Jag har en vision om att en gång dra på mig djurgårdströjan igen, säger han till Forum 1891 på Svenska Fans.

Magnus Eriksson har snart spelat klart sin första säsong i MLS. Två matcher återstår för Eriksson och San Jose Earthquakes, som redan är borta från slutspel.

I en intervju med Forum 1891 på Svenska Fans så summerar han debutsäsongen. Eriksson har gjort sex mål på 30 matcher, men det har gått tungt för laget och för en tid sedan fick Mikael Stahre sparken.

En ny tränare är klar till nästa säsong i argentinaren Matias Almeyda. Två år återstår på kontraktet för Eríksson, som tjänar 400 000 dollar om året i MLSHan säger att han inte funderat så mycket på nästa säsong med ny tränare:

– Jag tänker inte så mycket. Jag är ganska lugn. Sedan vet man inte hur den här världen är. Vi kommer få en ny tränare. Jag har två år kvar och det är det jag har att förhålla mig till, säger han.

Magnus Eriksson kom till Djurgården sommaren 2016, och efter ett försiktigt första halvår så var han i fjol viktig när Blåränderna slutade trea. Eriksson vann allsvenska skytteligan tillsammans med Norrköpings Kalle Holmberg (14 mål). Relationen med Djurgården och sportchef Bosse Andersson är bra säger han.

– Vi har en jättebra relation och det har jag också med många spelare. Vi vet exakt var vi har varandra. Vad som händer i framtiden får vi se. Jag vet vad jag vill. Djurgården kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.

– Jag har en vision om att en gång dra på mig djurgårdströjan igen. Det är min vision. Jag vill inte vara 37 år då, utan jag vill kunna bidra. När det händer får vi se.

Och han har bra koll på hur det går för gamla laget – inte bara följer han resultaten, han ser varenda match:

– Jag ser varje match. Ibland har det varit väldigt tidiga avsparkstider för mig, men då har jag ställt in mobilen på flygplansläge så jag inte vet resultatet och så tittar jag på matcherna i efterhand.