• Publicerat 19 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Årets sista derby i Stockholm på söndag – då vevar Djurgårdens Aliou Badji med videoklipp på egna mål han gjort.
– Ja, det är härligt att påminna sig själv och det ger mig motivation, säger Badji till Djurgårdens hemsida.

Aliou Badji nätade i sista matchen innan uppehållet, och ordnade därigenom en poäng åt Djurgården borta mot IFK Norrköping (1-1).

– Ibland går de in och ibland går de utanför, det är bara att fortsätta nöta på. Vi får se, jag hoppas att det kommer några fullträffar i derbyt på söndag, säger Badji till Djurgårdens hemsida.

Ja för på söndag väntar ju AIK på Tele2 Arena på söndag. Badji gjorde mål i Djurgårdens senaste derby, 3-1-målet mot Hammarby där Blåränderna en gång för alla bröt sin svit av derbyn utan seger.

– Jag tajmade den bollen perfekt och jag hoppas att jag kan hota i huvudspelet på fasta situationer även den här gången. Det målet tittade jag på igår faktiskt, säger han och det framkommer att Badji gärna vevar videoklipp av sina mål.

Ett sätt att hitta känslan. Laddning i det tysta. För sig själv. Går inte att at miste på hur mycket Badji vill komma åt AIK igen.

– Ja, det är härligt att påminna sig själv och det ger mig motivation. Det blir som att jag kämpar ännu lite mer för att jaga den där känslan man får av sådana mål.

Och det finns ett mål som är favoriten, lämpligt nog inför söndag. Han ordnade en poäng i fjol mot AIK på Friends Arena, och firade med en vild löpning över hela planen, över till Djurgårdsklacken på andra sidan.

– Det är faktiskt det målet, kvitteringen mot AIK. Alla trodde att vi var på väg att förlora matchen och så kom målet. Jag var så glad och det var ett väldigt viktigt mål för mig och hela Djurgården. Jag hoppas att jag kan bidra igen på söndag.