• Publicerat 18 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Carlos Strandberg har missat två månader med Malmö FF på grund av skada. Men nu är han redo för spel igen – Uwe Rösler meddelar att Strandberg är tillgänglig för MFF mot Hammarby på lördag:
– Han är klar att ta ut i truppen, säger MFF-tränaren till Kvällsposten om Strandberg. 

3-0-segern mot Trelleborg den 18 augusti var Carlos Strandbergs senaste match med MFF. Sedan dess har han saknats, och det på grund av en skada i baksida lår.

På lördag möter MFF Hammarby hemma på Stadion, och det har sett ut som att Strandberg skulle missa matchen.

Men nu ger Uwe Rösler klartecken vad gäller anfallaren.

– Han är klar att ta ut i truppen, säger Rösler till Kvällsposten.

– Jag är väldigt nöjd med att vi kan får fler alternativ på forwardssidan. Det är tio matcher kvar av säsongen så det behöver vi.

Under Strandbergs frånvaro har MFF stått med endast två renodlade anfallare i Markus Rosenberg och Marcus Antonsson. Man har även använt mittfältaren Arnor Traustason använts som anfallare.

Det lär kanske inte bli spel från start för Carlos Strandberg på lördag, men Uwe Rösler deklarerar att han kommer få användning för Strandberg inför avslutningen i allsvenskan och Europa League-gruppspelet.

– Carlos har tränat hela veckan och det ser spännande ut.

Däremot är det osäkert kring högerbacken Andreas Vindheim. Problem med baksida lår gör att han är osäker inför lördag:

– Han gjorde alternativ träning i dag så jag räknar inte bort honom. Måste han köra alternativ träning i morgon (fredag) också så räknar jag bort honom mot Hammarby, säger Uwe Rösler.