Östersunds FK har i flera omgångar visat konkret intresse för den förre BP-spelaren Kevin Kabran. Under torsdagen skrev Östersunds Posten att klubben gjort klart med anfallaren. Men det stämmer inte, enligt FD:s källor. ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg:
”Uppgifterna i ÖP är dessvärre, som vanligt förekommande felaktiga”, skriver han i ett sms till FotbollDirekt.se. 

24-åringen skrev inför säsongen på ett treårskontrakt med den norska klubben Start.

Innan dess har Östersunds FK länge varit med i jakten om Kevin Kabrans underskrift och klubbens ordförande Daniel Kindberg bekräftade att man lagt ett bud.

Det blev Norge men intresset från ÖFK har fortsatt. Expressen skrev om en ny kontakt med spelarens agent i somras.

– Han har nog spelat mindre än han vill i Start, men jag vet att nya tränaren där gillar honom. Han är en bra spelare och jag tror han skulle vara intresserad, jag vet att vi varit intresserade av honom, men nu är han en Start-spelare och de verkar nöjda med honom, sa tränaren Ian Burchnall.

Kabran har fortsatt att få speltid i Start och noterats för sex mål. Under dagen gick Östersunds Posten ut med att Kabran nu är klar för ÖFK, något som sportchefen Tor-Kristian Karlsen dementerade i ett svar till tidningen.

”Kevin är inte på väg någonstans. Just nu jobbar han hårt med rehabiliteringen av hans skada och vi hoppas att han snart är tillbaka så att han kan bidra på planen senare i höst. Kevin är väldigt viktig för oss och vi kommer inte sälja honom till någon annan skandinavisk klubb”, skriver han i ett mejl.

Enligt flera av FD:s källor stämmer inte uppgifterna om att Kabran är klar. Något spelaren själv också antyder.

– Det stämmer inte att jag är klar för dem. Jag tänker inte på de ryktena. Jag är mitt uppe i rehabilitering efter skada så jag vet inte var det kommer ifrån, säger han till lokaltidningen Faedrelandsvennen.

Även ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg slår fast att det inte ligger någon sanning i detta.

”Uppgifterna i ÖP är dessvärre, som vanligt förekommande felaktiga”, skriver han i ett sms till FotbollDirekt.se.