Foto: Bildbyrån

Örebro SK tog in Viktor Tranberg på lån från danska Nordsjaelland. ÖSK har en köpoption på den danska försvararen. Enligt uppgifter till FD ligger den på runt 1,6 miljoner kronor.
– Jag har inga kommentarer. Han är här nu och han gör det bra, så får vi se sedan, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark till FotbollDirekt.se.

Örebro SK sålde Brendan Hines-Ike till KV Kortrijk i Belgien i somras. Strax före sommarfönstrets stängning så tog ÖSK in en ny försvarare i 21-årige Viktor Tranberg, på lån från danska FC Nordsjaelland.

Tranberg har fått starta samtliga matcher i allsvenskan sedan han anlände i augusti, nio stycken. Den u-landslagsmeriterade dansken är hos ÖSK på lånekontrakt säsongen ut, därefter har Örebro en köpoption. I början på december måste klubben aktivera optionen, om man vill det. Det handlar enligt uppgifter till FD om runt 1,6 miljoner kronor för att lösa ut optionen.

ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark vill inte kommentera summan men säger att man är nöjd med Tranberg så här långt:

– Han har motsvarat de förväntningarna vi hade när vi som en start fick möjlighet att ta hit honom på lån. Att komma som ung spelare till ett nytt land och en ny klubb är alltid en utmaning, men han har klarat det bra. Han är här nu och han gör det bra, så får vi se sedan, säger Sköldmark till FotbollDirekt.se.

– Det stämmer att vi ska ta beslut om köpoption efter säsongen. Jag ska inte föregå det, utan vi är inne i en period nu där vi ser över hela truppen. Allting ställs i en kontext där allt ska vara optimalt för ÖSK fotboll. Då blir det svårt att bryta ut det i enskilda spelare.

Utnyttjar man optionen så måste man också komma överens med spelaren, säger Sköldmark:

– I slutändan, alla parter ska vara överens. Har du en option så ska säljande klubb, köpande klubb och spelare vara överens, så är det.