Linus Hallenius jagar Paulinho i toppen av skytteligan – och har sagt upp sitt kontrakt med Gif Sundsvall. Men Giffarna oroar sig inte över att förlora stjärnan till någon allsvensk toppkonkurrent.
– Jag tror inte någon annan allsvensk klubb är intressant för Linus. Lämnar han Giffarna så går han utomlands, säger sportchef Urban Hagblom till FD.

Den 1 september för åtta år sedan så blev han Hammarbys dyraste affär genom tiderna. Linus Hallenius såldes till Serie A.
Pris 17 000 000.
Men drömflytten ville sig aldrig. Hallenius må ha stannat utomlands i fyra år innan han kom hem till Hammarby för att sedan fortsätta i Helsingborg.
Men inte bättre än att det slutade med nya motgångar. Den 29-årige anfallaren såg helt enkelt förbrukad ut när han i fjol till sist valde att skriva på för Giffarna och så plötsligt lyckas han svänga karriären på ett sätt som inget kunnat föreställa sig. I ett huj i år har han ju sett bättre ut än någonsin igen. Tvåa i allsvenska skytteligan och nu kan han vara på väg utomlands igen.

– I Sverige så tror jag att han känner att han har gjort så mycket. Jag tror han känner att han inte hittar något i Sverige som är så mycket bättre än Gif Sundsvall, säger Giffarnas sportchef Urban Hagblom till FotbollDirekt.se.

– Nej, jag tror inte det. Titta på vad rätt spelsystem och förtroende – och trivsel kan göra med en spelare. Han kom hit till oss i rätt dåligt skick och nu är han en fantastisk lagkapten och en av allsvenskans bästa anfallare.
– Ja, vi är inställda på att ge honom ett nytt och bättre kontrakt. Så mycket vi kan, det han är värd helt enkelt. Nej, jag har inte hört vad som finns för honom om utländska klubbar.

Förhandlar ni just nu?
– Det finns förhandlingar men vi är överens om att inte skynda. Det kan få ta tid. Han har valt att säga upp sitt kontrakt och vill se vilka alternativ han har men jag upplever att vi har en bra chans att få honom att stanna och skriva på igen. Personligen vill jag att han ska stanna och bli en legend i Gif Sundsvall och föra klubben till en historiskt hög placering och det tror jag han tilltalas av själv också.

Är du lika stum som alla andra inför hans framgångar i år?

– På sätt och vis inte. Hans kvaliteter för mig, för oss, är solklara. Sedan är det länge sedan han visat sådana saker som han visat i år. Men jag trodde verkligen på att han fortfarande kan, han har gjort det jävligt bra. Men i Sverige tror jag som sagt inte att han hitta så mycket bättre i. Jag hoppas han vill vara med om att göra Giffarna ännu större.