I går var Östersunds Posten först ut med att publicera nyligen offentliggjorda lappar från brottsmisstänkte ÖFK-ordföranden Daniel Kindbergs kontor på Östersundshem. Ord som ”luftfaktura” och ”fördelning luft” fanns bland annat på de beslagtagna lapparna. FD har fått en första kommentar från Kindberg.
”Jag sa på presskonferensen efter jag blivit anhållen, att jag förutsätter att jag blir friad från dessa misstankar, det gäller fortfarande”, skriver han i ett sms till FotbollDirekt.se.

Det var den 17 april som Ekobrottsmyndigheten slog till på Östersundshems kontor och beslagtog dåvarande vd:n Daniel Kindbergs dator.

Några dagar senare gjorde Östersundshem en internutredning och fann handskrivna lappar (i en bokhylla på Kindbergs rum) som skulle kunna ses som bevis på att det kommunala bostadsbolaget lurats på pengar.

Bolaget har i sin internutredning tidigare konstaterat att 10,7 miljoner kronor försvunnit i ”saltade” fakturor och 4,6 miljoner ska via den misstänkte Sollefteåbons företag hamnat i Östersunds FK:s kassa i form av sponsring.

Östersunds Posten har tagit del av lapparna efter att sekretessen hävts. Där står det på en av sidorna ord som ”luftfaktura” och ”fördelning luft” med en fördelning på hur många procent som ska läggas på olika byggprojekt.

Ekobrottsmyndigheten har tagit del av anteckningarna och åklagaren Niklas Jeppsson förväntas lämna besked om eventuellt åtal om ett par veckor.

Rubrikerna blev många i går och ÖFK:s brottsmisstänkte ordförande har fram tills nu inte bemött nyheten kring lapparna på hans kontor. Till FD skriver han i ett sms:

”Det pågår en förundersökning, det är ytterst oseriöst att kommentera lösryckta delar i detta skede. Jag sa på presskonferensen efter jag blivit anhållen, att jag förutsätter att jag blir friad från dessa misstankar, det gäller fortfarande.”