• Publicerat 17 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sverige missar U21-EM efter 0-3 hemma mot Belgien. Två domslut blev väldigt omdiskuterade som båda missgynnade Blågult. Jordan Larsson är rasande på den franska domaren Frank Schneider.
– Det är otroligt tråkigt att domaren vill stå i centrum och förstöra för oss, säger anfallaren enligt Sportbladet. 

Seger mot Belgien i går kväll hade skickat Sverige till U21-EM i Italien till sommaren, men det slutade med 0-3 i baken på Guldfågeln Arena i Kalmar och Blågult missar nu mästerskapet.

Två baklängesmål i den första halvleken där det andra blev omdiskuterat. Jordan Larsson borde nämligen fått frispark på offensiv planhalva, men domaren valde att låta spelet fortgå och i stället kontrade belgarna in 2-0. Larsson mycket förbannad efteråt.

– Det är jättetråkigt det här. Vi gör ett jättebra kval och så åker vi ut på att domaren vill stå i centrum. Otroligt tråkigt. Jag håller undan min försvarare och sen drar han ner mig. Alla förväntar sig frispark, våra backar står på hälarna men domaren säger att det inte är något, säger han enligt Sportbladet.

Kort efter 2-0 visades dessutom Isak Ssewankambo ut efter en tackling som franska domaren Frank Schneider tyckte var tillräckligt vårdslös för att ge mittfältaren det röda kortet – något som fick de svenska spelarna att reagera kraftigt, så även Jordan Larsson.

– Jag vet inte om vi måste köpa glasögon till domaren. Isak tar bollen i en hård tackling, men han tar bollen. Det är otroligt tråkigt att domaren vill stå i centrum och förstöra för oss.

Belgarna gjorde 3-0 i andra halvlek och är klart för U21-EM medan Sverige alltså missar festen i sommar.