• Publicerat 17 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården ligger åtta i tabellen, men inför derbyt mot AIK anser ändå Blårändernas Niklas Gunnarsson att han och hans mannar kan bräcka serieledarna.
– Spelar vi på vår bästa nivå är vi toppklass i Skandinavien. Vi har kapaciteten att slå dem och det tror jag att vi gör på söndag, säger norrmannen till dif.se.

Trots cupguld och derbysegrar mot AIK och Hammarby har Djurgården haft en tung säsong. Respass direkt i Europa League-kvalet mot ukrainska Mariupol och i allsvenskan placerar de sig först på en åttondeplats med fem omgångar kvar att spela.

På söndag gästar serieledande AIK Tele2 Arena för årets sista Stockholmsderby. Trots att det skiljer hela 21 poäng mellan de två antagonisterna tror Djurgårdens Niklas Gunnarsson att han och hans mannar han en god chans att bräcka Gnaget.

– Spelar vi på vår bästa nivå är vi toppklass i Skandinavien och vi slog ju AIK i cupsemin borta. Vi har kapaciteten att slå dem och det tror jag att vi gör på söndag, säger norrmannen till dif.se.

Söndagens derby går mot slutsålt, vilket innebär runt 26-27 000 åskådare på Tele2 Arena, något Gunnarsson jublar över.

– Det är en fantastisk känsla att spela derbyn här i Stockholm. Det är det största man kan göra i Skandinavien om man ser till media, supportertryck och antal besökare på matchen. Så det är väldigt inspirerande att få vara en del av det.